• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DNS protiv rasprave o poskupljenju struje

Autor SRNA

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić rekao je danas da DNS neće prihvatiti zahtjev opozicije da se o mogućem poskupljenju struje raspravlja u parlamentu Srpske.

Lider DNS-a je istakao da će ova stranka prihvatiti, ukoliko bude potrebno, raspravu o smjeni Regulatorne komisija za energetiku Republike Srpske.

Pavić je naglasio da DNS predlaže konkretne realne mjere, a ne politikantske, poput opozicije koja najavljuje izvođenje penzionera na ulicu i slično.

"Hoćemo tražiti od Vlade da obaveže predstavnike državnog kapitala u `Elektroprivredi` da stavi

  veto na svaku odluku `Elektroprivrede` o poskupljenju struje", rekao je Pavić novinarima nakon sjednica Predsjedništva i Glavnog odbora stranke.

On je istakao da će, ukoliko bi, i uprkos tome cijena struje bila povećana, DNS tražiti smjenu kompletnog rukovodstva "Elektroprivrede“ i postavljanje novog
koje bi poništilo odluke o poskupljenju.

Pavić je naglasio da cijela "Elektroprivreda" nije u gubitku, da ima prostora za unaprjeđenje njenog rada, ali ne i privatizaciju koju predviđa reformska agenda za BiH.

Protivljenje rezoluciji o Srebrenici

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da je DNS protiv bilo kakve rezolucije ili deklaracije o Srebrenici jer njima međunarodna zajednica staje na stranu Bošnjaka i izaziva revolt kod druge strane, zloupotrebljavajući žrtve u politikantske svrhe. On je naglasio da DNS poštuje sve žrtve i saosjeća sa porodicama stradalih, ali da nikada neće biti za zloupotrebu žrtava u političke svrhe. "Smatramo da međunarodna zajednica treba napustiti ovaj način rada u BiH koji se svodi na to da se opredjeljuje za jednu stranu i time gura prst u oči drugoj strani", rekao je Pavić. On je naglasio da, kada bi međunarodna zajednica imala stav da će prihvatiti sve ono što se dogovori u BiH, više ne bi bilo novih problema već bi se postizali dogovori.

 "Elektroprivreda je nacionalno dobro u koje su ulagali i sad ulažu svi građani iz svojih ličnih dohodaka i niko nema prava da to dobro preda u ruke pojedincu", istakao je Pavić.

On je naglasio da se reformska agenda koja je dostavljena institucijama BiH i Republike Srpske, osim privatizacije "Elektroprivrede", odnosi i na rekonstrukciju i privatizaciju i drugih javnih preduzeća poput "Šuma" ili "Željeznica" što je za DNS neprihvatljivo.

"Cilj je privatizovati naša nacionalna dobra kao što su voda, struja, šume, zemlja, rude, a DNS se u svom programu protivi privatizaciji javnih nacionalnih dobara zato mi agendu ovakvu kakava jedste ne možemo prihvatiti", rekao je Pavić.

On je naglasio da DNS čudi ponašanje predstavnika Republike Srpske u Savjetu ministara BiH koji su prihvatili takvu agendu, te da je očigledno da oni imaju neku drugu politiku, suprotnu zaštiti Dejtonskog mirovnog sporazuma i jedinstvenog nastupa predstavika Srpske prema svim drugim institucijama.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

zlatnik

Svaka ti cast Marko! Marka Pavica za premijera!

ja

Bravo za razmisljanje! Jedan od rijetkih politicara koji brine o narodu,a ne samo o svojoj zadnjici.

MONDO REPORTAŽE