• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pojedinci se bave neovlaštenim snimanjem"

Autor SRNA

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Dušica Savić izjavila je da se pojedinci bave neovlaštenim snimanjem jer je jedan od poslanika u skupštini rekao da posjeduje tonski snimak razgovora dva lica u lokalnoj zajednici iz koje dolazi.

Savićeva kaže da je zatražila stenogram skupštinskog zasjedanja iz koga će biti vidljivo o kom poslaniku je riječ, te da se obratila i ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, koji je bio svjedok tog izlaganja.

"Veoma ozbiljna stvar se dogodila prilikom replika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. To nam govori da se neki ljudi, na šta smo i ranije ukazivali, bave neovlaštenim snimanjima, odnosno vrše krivično djelo", rekla je novinarima Savićeva.

Ona je istakla da je očigledno riječ o snimku za koji ne postoji naredba nadležnog suda, niti je ispoštovana sva procedura kojom je predviđena mogućnost prisluškivanja i snimanja na zakonom definisan način.

Savićeva očekuje da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, nakon što dobije stenogram kao dokazni materijal, preduzme određene aktivnosti.

"Želimo da javnost i građani znaju za nešto što se očigledno nehotice omaknulo prilikom replika, odnosno za pominjanje tonskog zapisa koji je neovlašteno sniman. Imamo lica koja vrše ovakva krivična djela kontinuirano. Očekujem da u narednom periodu nadležne institucije preduzmu ono što je zakonom predviđeno", dodala je Savićeva.

Poslanik Napredne Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Đorđić tvrdi da je u skupštinskoj raspravi sve rekao hipotetički.

"Bio sam sarkastičan u raspravi i nikakvog snimka nema. Zatražio sam stenogram iz kojeg će sve biti vidljivo", rekao je Đorđić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE