• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švajcarci: Možda BiH preuzme slučaj Orić

Autor Anadolija

Iz Savezne kancelarije za pravdu Švajcarske tvrde za Anadoliju da će njihovo pravosuđe možda dati prednost pravosudnim organima u BiH da preuzmu slučaj Nasera Orića.

"Možda će švajcarske vlasti dati prednost bh. vlastima da preuzmu slučaj, ali ovo još uvijek nije konačna odluka. Jer radi se o tome da li su isti zločini u pitanju. Ako je to tako, vrlo je važno da se uzme u obzir da su zločini počinjeni u Bosni i Hercegovini, a ne u Srbiji. Tako nalaže Evropska konvencija o ekstradiciji", naveli su iz Odjeljenja za medije Savezne kancelariju za pravdu Švajcarske.

Iz Ministarstva pravde BiH juče je potvrđeno da su dio dokumentacije već poslali u Švajcarsku.

Iz Kancelarije za pravdu Švajcarske napomenuli su da nije određen tačan datum do kada će biti poznato da li će Orić biti izručen BiH ili Srbiji.

"Ne postoji određeno vremensko ograničenje za njegovo izručenje. U ovom momentu ne mogu davati pretpostavke o mogućoj odluci švicarskih vlasti, ali kada donesemo konačnu odluku informisaćemo javnost o tome", rekli su za AA iz Kancealrije za pravdu.

Orić je u Bernu uhapšen po potjernici Srbije zbog sumnje da je izvršio ratne zločine nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE