• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o nezavisnosti Srpske

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da pristaje da uslov za nezavisnost Srpske bude i 80 odsto glasova "za".

"Sjećate li se referenduma u Crnoj Gori kada se tražilo da većina bude 55 odsto? Ja pristajem da većina bude 80 odsto. Ako 80 odsto glasača ne bude glasalo za samostalnost Republike Srpske, neće biti samostalnosti! Zašto nam ni to ne daju? Zapad je spreman da čak i političkim nasiljem spriječi referendum", rekao je Dodik za list "Politika".

Na pitanje šta podrazumijeva pod "političkim nasiljem", predsjednik Srpske je odgovorio da misli na sankcije, izolaciju, nametanje i aktiviranje visokog predstavnika.

Dodik je naglasio da je raspisivanje referenduma "velika i teška politička borba", koja ne može biti završena za jedan dan.

"Kod nas su stranci zabranjivali da se to legalizuje, mi nismo ni imali zakon o referendumu. Teškom mukom smo ga donijeli u parlamentu. Republika Srpska ima Zakon o referendumu i sve što bude uradila biće legalno", istakao je on.

Dodik je naglasio da traženjem referenduma nikome "ne gura prst u oko".

"Ako Britanci legalizuju škotski referendum, ako je normalan referendum u Kataloniji, ako je to pravo naroda, zašto bi to nama bilo uskraćeno? Zato što zapadni ambasadori koji vladaju smatraju da smo mi ljudi manje vrijedni i da ne možemo da upravljamo sami sobom", istakao je predsjednik Republike Srpske.

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ja

Demokratsko pravo svake osobe je pravo izbora. Covjek ima pravo da odabere sta hoce a sta nece i njegov izbor svi drugi treba da postuju. S obzirom na to da se zapadne zemlje,SAD i druge baziraju na demokratiji,promovisu demokratiju na sav glas,evo ovim putem molim predsjednika Dodika da raspise referndum za odvajanje RS od BiH,da se konacno Srbi odvoje od svojih vjekovnih neprijatelja. Ne volimo mi njih,ne vole oni nas,hajdemo onda odvojenim putevima. Vrijeme je vise.

zuco

Podrzavam GZ.Da se rijesimo njihovog terora i da krenemo u bolju buducnost.

Luka

Toooo Milokrade ,da budemo nezavisni od tebe i tvojih banaka ,evo i tvoj Gz te podrzava

Gz

Mi smo razdvojeni i bez referenduma.. RS I BiH pa i nemaju bas puno toga zajednickog.

juga

@Gz Teško je očekivati da ako neki koncept bratstva i jedinstva nije uspio u Jugi koja je gušila vjerske i nacionalne slobode i prava a na sve moguće načine protežirala zajedništvo kroz jugoslovenstvo, filmove, jezik, školstvo, tajne policije i logore, partijski aparat itd. da će uspjeti u jednoj Jugi u malom nakon svih negativnih iskustava jer sad narod ima slobodu da kaže i šta je i ko je i u šta vjeruje i koji jezik govori i kako i s kim želi a s kim ne želi.

MONDO REPORTAŽE