• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Spreman sam da odem na mjesta stradanja Srba"

Autori mondo.ba Autori Agencije

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, izjavio je da je spreman da ode na svako mjesto stradanja Srba u Bosni i Hercegovini.

On je, međutim, povodom masakra u Srebrenici ocijenio da su pojedinačni zločini nad Srbima neuporedivi s pokušajem iskorjenjivanja Bošnjaka.

"Početkom svog prvog mandata 2010. u jednom intervjuu izrazio sam žaljenje za sve zločine koje je Armija Republike Bosne i Hercegovine počinila prema Srbima. Izrazio sam saučešće i uputio izvinjenje.

Nakon te izjave bio sam izložen snažnom medijskom pritisku u BiH. Takvo saučešće upućujem ponovo i spreman sam da odem na svako mjesto stradanja Srba u Bosni i Hercegovini", rekao je Izetbegović.

On je u intervjuu listu "Danas", odgovarajući na pitanje zbog čega niko do sada nije osuđen zbog stravičnih zločina nad Srbima u selima Podravanje, Brežani, Zalazje, Obadi, Andrići i Kravice, odgovorio da je prije par mjeseci pokrenuo inicijativu za obilazak mjesta stradanja svih naroda u BiH i da će ona uskoro biti realizovana.

Izetbegović je, govoreći o mogućem dolasku Aleksandra Vučića 11. jula u Srebrenicu, rekao da je ta odluka na premijeru Srbije i ocijenio da Vučić nije inicirao hapšenje Nasera Orića, već da ga je taj događaj iznenadio i "ugrozio njegovu dobru namjeru da popravlja odnose".

Izetbegović je kazao i da ne razumije zašto je za srpski parlament važno da ne prizna da se, kako smatra, u Srebrenici dogodio genocid i dodao da ne očekuje da Milorad Dodik zatraži u UN veto od Rusije po tom pitanju, jer je ta zemlja priznala genocid u Srebrenici.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE