• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nije bio prozvan nijedan narod niti država"

Autor Anadolija

Komentarišući jučerašnje odbijanje rezolucije o Srebrenici u SB UN, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je kako ta rezolucija u svom sadržaju nije prozvala nijedan narod niti državu.

U izjavi novinarima ispred zgrade Predsjedništva BiH gdje je bio upriličen ispraćaj kolone sa tabutima 136 ubijenih Srebreničana prema konačnom odredištu u Potočarima, gdje će biti ukopani u subotu, Izetbegović je kazao kako je u britanskoj rezoluciji "samo prozvan genocid".

Na pitanje novinara da li očekuje neku izjavu predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u subotu, 11. jula, na komemoraciji u Potočarima, Izetbegović je kazao kako je "u ovom trenutku najbolje kloniti se izjava".

"Možda je najbolje u ovom trenutku kloniti se izjava, ne davati izjave, možda bi to bilo najbolje, pokloniti se žrtvama. A, onda se potruditi i odužiti na neki način zbog zložina u kojem je učestvovala i Srbija", kazao je Izetbegović.

Dodao je kako je trenutno "na snazi situacija u kojoj je zaustavljen proces pomirenja" zbog rezolucije o Srebrenici koja juče nije usvojena u SB UN-a jer je Rusija uložila veto.

"Nadam se, kada to prođe, da ćemo krenuti sa onim što je ovom regionu najpotrebnije, sa jednim povjerenjem. Očekujem da će Vučić dati svoj doprinos", naglasio je Izetbegović.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ja

Tvoj pokojni babo i Naser prodali svoje ratnike sunarodnike i pokojeg civila,ostavili ih da izginu,a ti imas obraza da nesto pricas. Vucic da je pametan,ne bi dolazio u Srebrenicu,dok se svi muslimanski politicari ne poklone Srpskim zrtvama civilima u Bratuncu i Kravicama,koje su Naser i njegovi zlocinci pobili.

MONDO REPORTAŽE