• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovo pomjeren datum pregleda Ratka Mladića

Autor SRNA

Haški tribunal ponovo je odgodio dolazak ruskih ljekara u Hag radi pregleda generala Ratka Mladića i stiče se utisak da to namjerno radi, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

On je naveo da će, umjesto 16. jula, ljekari sa čuvenog medicinskog instituta "Bakunjin" u Hag doputovati 20. ili 21. jula.

"Dolazak lekara je pomeren na zahtev Tribunala u kratkom roku i taj manevar smo već iskusili u decembru prošle godine", naveo je Darko Mladić.

Prema njegovim riječima, stiče se utisak da Hag to namjerno radi, jer ruski ljekari imaju isplanirane aktivnosti mjesecima unaprijed.

"Oni u decembru prošle godine nisu uspeli da organizuju dolazak u terminu koji je bio prolongiran, ali sada će, kako stoje stvari, ipak uspeti da doputuju i izvrše potreban pregled", rekao Darko Mladić.

Govoreći o procesu u Hagu, Darko Mladić kaže da se rad odbrane otežava na razne načine, a najnoviji primjer je otvaranje slučaja "Tomašnice" usred suđenja.

"Odbrana nema dovoljno vremena da se pripremi, što, nažalost, nije ništa novo, a u vezi s tim pribegava se i raznim birokratskim metodama", rekao je Darko Mladić.

Zdravstveno stanje generala Mladića je veoma ozbiljno narušeno, imao je nekoliko moždanih udara, a u Hagu je imao i infarkt.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE