• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH neće ni biti"

Autor SRNA

Šef poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Vukota Govedarica rekao je da referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH sigurno neće ni biti ako Narodna skupština RS usvoji odluku o njegovom održavanju onako kako je predloženo.

Govedarica je dodao da je Narodna skupština jedini organ koji može da raspiše republički referendum, a odluka o referendumu treba da sadrži teritoriju gdje se održava, referendumsko pitanje i vrijeme njegovog održavanja.

"S obzirom da je vrijeme održavanja referenduma fiktivno i da je to period od nekih narednih šest mjeseci jasan je zaključak da ova odluka nije zakonita i da je apsolutno neodređena, zbog čega se postavlja pitanje kada će referendum biti održan", rekao je on.

Prema njegovim riječima, u odluci "ne može da stoji odredba da će se referendum desiti u periodu od

 narednih šest mjeseci".

Na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu Govedarica je rekao da se dovodi u pitanje zakonitost odluke o održavanju referenduma, jer svaka odluka koja se donosi u Narodnoj skupštini mora da ima svoje utemeljenje i uporište.

On je rekao da će posebna sjednica Narodne skupštine biti održana 14. ili 15. jula, te da će SDS na proširenoj sjednici Predsjedništva u ponedjeljak, 13. jula u Banjaluci, zauzeti konačan stav o ovom pitanju.

Na pitanje da li će SDS preuzeti skupštinsku većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Govedarica je rekao da opozicija od oktobra do danas ima pet poslanika manje.

"Mi smo na najozbiljniji način pristupili formiranju nove skupštinske većine, ali, nažalost, u tome nismo uspjeli", kaže Govedarica.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Nije nazalost nego "nazalost" niste uspjeli. Sto se tice referenduma bio ili ne RS ima svoj pravac

MONDO REPORTAŽE