• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvizdić tražio da policija ne štiti Vučića?

Autor Agencije

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić telefonom je javio direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsadu Viliću da ne bi bilo dobro da policija RS štiti Aleksandra Vučića, javila je Federalna televizija.

Zvizdić je navodno u tom telefonskom razgovoru, dan uoči komemoracija u Potočarima, rekao da ne bi bilo dobro da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske budu u krugu Memorijalnog centra u Potočarima i štite Vučića.

Federalna televizija navodi da je na osnovu ove sugestije i donesena takva odluka.

Iz policije Republike Srpske tvrde da se na početku komemoracije obezbjeđenje Direkcije na ulazu u Memorijalni centar sklonilo, čime je narušen cijeli sistem zaštite.

U sam krug Memorijalnog centra uz Vučića i premijera Turske Ahmeta Davutoglua ušla su samo po dva policajca Republike Srpske.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je da Davutogluovi pratioci nisu imali akreditacije, dok su Vučićevi imali.

Tužilac BiH Ismet Šuškić obavijestio je juče Savjet ministara BiH da se lica odgovorna za napad na Vučića teško mogu identifikovati i uhapsiti, što nije naišlo na bilo kakvo reagovanje članova Saveta ministara BiH.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je da je danas održao sastanak sa glavnim tužiocem BiH Goranom Salihovićem, direktorom Obaveštajno-bezbjednosne agencije BiH Almirom DŽuvom i "nekim ljudima iz policijskih agencija" i da je dogovoreno da bude pojačan intenzitet istrage o događanjima u Potočarima, te da što je prije moguće budu preuzete radnje koje će dovesti do rasvjetljavanja cijelog događaja.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Pojela maca

MONDO REPORTAŽE