• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Referendum neće narušiti evropski put BiH"

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da odluka Narodne skupštine Srpske o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH neće narušiti evropski put BiH.

"Biće upravo suprotno. Tek sad se širom otvaraju vrata za sveobuhvatni dijalog i otklanjanje brojnih nedostataka u pogledu Suda i Tužilaštva BiH. Strukturalni dijalog je, nažalost, ta vrata samo odškrinuo, i zabilježeni su tek milimetarski pomaci iako je proces trajao četiri godine", rekao je predsjednik Dodik odgovarajući na pitanje Srne da li će odluka o referendumu narušiti evropski put BiH.

On je naglasio da su strukturalni dijalog najviše opstruisali političko Sarajevo i pojedini dijelovi međunarodne zajednice koji nisu željeli uspjeh Evropske unije.

"To je nama uvijek bilo jasno. Mi smo željeli taj uspjeh, da nije bilo tako, ne bih poklonio povjerenje /nekadašnjem visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbjednost/ gospođi Ešton da partnerski uđemo u taj proces. U svakom slučaju, ono što se želi postići referendumom i ono što se prvobitno namjeravalo postići strukturalnim dijalogom je potpuno kompatibilno", pojasnio je predsjednik Srpske.

On je naglasio da je osuđivanje odluke o referendumu nedemokratski, necivilizacijski i, upravo, antievropski čin.

"Nije prekršen Dejtonski sporazum, niti je Narodna skupština, koja je izraz demokratske volje građana, izašla iz svog mandata, niti ono što se ovom odlukom želi postići na bilo koji način remeti kretanje BiH ka Evropskoj uniji. Upravo suprotno", poručio je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE