• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Istupi Bakira Izetbegovića tragikomični"

Autor SRNA

Poslanik SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović posljednji političar u ovoj zemlji koji ima pravo da govori o bezbjednosnim prijetnjama i da bilo koga optužuje za kriminal i korupciju.

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu u vezi sa odlukom o raspisivanju referenduma u Republici Srpskoj, kao i njegove optužbe na račun predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika, Košarac je u izjavi za Srnu ocijenio da se Izetbegović ponaša kao "dijete kome su oteli najomiljeniju igračku".

"Pravosudne institucije na nivou BiH, od njihovog neustavnog nametanja do danas, omiljene su igračke u rukama najviših bošnjačkih funkcionera i pojedinih međunarodnih zvaničnika. Bakir Izetbegović i svi oni koji su se godinama bezobrazno i bezobzirno igrali tom igračkom i sudbinama hiljada porodica srpskih žrtava ratnih zločina danas ispoljavaju ogromnu nervozu jer znaju da nakon iskazivanja volje naroda u Republici Srpskoj to više neće moći da čine", naglasio je Košarac.

On je dodao da "Izetbegovićeva kuknjava i licemjerno zamjenjivanje teza u optužbama na račun predsjednika Dodika predstavljaju tragikomične istupe koji nemaju uticaj čak ni na članstvo i većinu funkcionera SDA".

"Nevjerovatno je da se, nakon skandala u Potočarima, Bakir Izetbegović usuđuje da o bilo kome, osim o sebi samom, govori kao o bezbjednosnoj prijetnji. Posebno je nevjerovatno da o tome govori političar čija je politika tokom rata, a i danas od ove zemlje napravila rezervat i utočište za neke od najopasnijih terorista današnjice", upozorio je Košarac.

On je dodao da Izetbegovićeve priča o kriminalu i korupciji u Republici Srpskoj predstavlja vrijeđanje inteligencije i zdravog razuma svih koji žive u ovoj zemlji.

"Treba li Bakira Izetbegovića podsjećati na članke 'NJujork tajmsa' o pokradenim milijardama dolara humanitarne pomoći i o njegovim vezama sa sarajevskim podzemljem ili misli da su svi u ovoj zemlji zaboravili šta je i kako radio", upitao je Košarac.

On je upozorio da pismo 25 parlamentaraca generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Ban Ki-Munu, u kome su se lažno predstavili kao Predstavnički dom parlamenta BiH, predstavlja do sada najflagrantnije kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma od njegovog potpisivanja do danas jer potkopava samu suštinu dejtonskog Ustava koji propisuje da jedan narod ili entitet ne može nametati volju drugom narodu ili entitetu.

"To pismo je dokaz da se Bakir Izetbegović i bošnjački političari nikada nisu odrekli namjere da majorizuju i preglasavaju predstavnike Republike Srpske i srpskog naroda. S druge strane, referendum u Republici Srpskoj zagovara povratak na slovo Dejtonskog sporazuma, budući da Tužilaštvo i Sud BiH, kao antidejtonske institucije, rade protiv volje jednog naroda i entiteta. Takav način djelovanja Tužilaštva i Suda BiH očigledno je normalan za Bakira Izetbegovića i sarajevsku čaršiju, ali nije i ne može biti za Srbe u Republici Srpskoj. To će, uvjeren sam, referendum i potvrditi", zaključio je Košarac.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE