• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Biće referendum, inače nas neće biti

Autor Agencije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da će u tom entitetu biti održan referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH.

"Nemam nijedne dileme oko toga, bez obzira na napore koje ulaže dio međunarodne zajednice", istakao je Dodik u Banjaluci, navodeći da će se Republika Srpska boriti protiv pravnog nasilja visokog predstavnika i za afirmaciju Dejtonskog sporazuma. 

Dodik poručuje da se ne boji "političkih izdajnika" koji rade po instrukcijama međunarodne zajednice i seju strah od referenduma.

"Referendum je važan. Ako se ne suprostavimo i ne stavimo na poziciju odbrane putem referenduma, za godinu ili dvije Republika Srpska će biti prazna turistička atrakcija", smatra Dodik. 

Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, nakon sastanka s predsjednikom RS, kazao je da će Rusija nastaviti da podržava Republiku Srpsku u odlukama koje su u okviru principa propisanih Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Ivancov je naveo da Republika Srpska ima pravo da pronađe rješenja za koja smatra da su dobra za nju.

"Nadam se da ćemo zadnju odluku tražiti zajedno i da ćemo pokušati to da riješimo i odlučimo uz dijalog", rekao je Ivancov.

CRNADAK: U BiH 300 terorista

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je u Madridu da je problem protoka stranih terorističkih boraca prisutan i u BiH, gdje ih je registrovano više od 300, a i dalje postoje pojedinci koji rade na regrutovanju mladih ljudi u BiH.

Crnadak, koji je i predsjedavajući Komiteta ministara Savjeta Evrope, naglasio je da BiH ima zakon koji sankcioniše strane borce, a nedavno je unaprijeđeno i zakonodavstvo u dijelu koji se odnosi na borbu protiv finansiranja terorističkih aktivnosti.

On je istakao da je neophodno da brojne aktivnosti protiv terorizma i stranih boraca budu nastavljene i u budućnosti, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE