• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova radna mjesta krajem godine

Autor SRNA

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio da je cilj Reformske agende ekonomski oporavak, razvoj i novo zapošljavanje u BiH i da će se već krajem godine osjetiti pozitivni efekti, odnosno otvaranje novih radnih mjesta

Zvizdić je rekao da se pokazalo da je zakon o radu jedna od mjera koja je najviše uznemirila sindikalce i javnost.

"Ne mislim da će bilo koja druga mjera unutar agende izazvati tako veliko interesovanje i otpor, ali svaka reforma zahtijeva određeni kompromis i odricanja", izjavio je Zvizdić za "Euro blic". 


On je rekao da će reforme koje se očekuju u socijalnom sektoru i zdravstvu zahtijevati ozbiljan i obostrano prihvatljiv dijalog.

Prema njegovim riječima, prva prezentacija konačnih ciljeva agende će uvjeriti ljude da je riječ o reformama koje će dovesti samo do povećanja životnog standarda i do mnogo boljeg socijalno-ekonomskog ambijenta u BiH.

Zvizdić je rekao da na nivou Savjeta ministara BiH neće doći do smanjenja plata ili otpuštanja, kako se to pokušava predstaviti u javnosti.

On je rekao da je u vezi sa mehanizmom koordinacije potrebno održati još nekoliko sastanak sa entitetskim vladama, te da smatra da će već početkom septembra pitanje mehanizma koordinacije biti riješeno, i to tako da budu ispoštovane ustavne i zakonske nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH. 

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Eh, jos da rece koje godine. Pa da mu povjerujem

MONDO REPORTAŽE