• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najviši stepen pripravnosti zbog migranata

Autori mondo.ba Autori Agencije

Služba za poslove sa strancima pri Ministarstvu sigurnosti BiH na najvišem je stepenu pripravnosti zbog pojačanog priliva migranata i informacija o mogućim napadima.

 Najviši stepen pripravnosti zbog migranata   Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Izvor: Mondo/ Goran Sivački


"U imigracionom centru nivo bezbjednosti podignut je na najveću mjeru jer u njemu imamo populaciju koja dolazi iz kriznih zemalja. Naše su pretpostavke da bi i naš imigracioni centar mogao biti meta napada",kazao je šef te službe Izet Nizam za današnje Oslobođenje.

List navodi da prema zvaničnoj statistici BiH još nije ugrožena talasom imigranata kao Grčka ili Srbija, ali da je u proteklih pet godina u zemlju ilegalno ušlo desetak hiljada imigranata, najviše iz Turske oko 9.000, potom iz Egipta, Sirije, Irana i Albanije.

Nizam je potvrdio navode medija da u BiH sve masovnije dolaze državljani zemalja poput Kuvajta, Katara i Saudijske Arabije, kupuju zemljište i grade stambene i poslovne objekte posebno u okolini Sarajeva.

On je rekao da neki od njih dolaze kao ulagači, ali da ima i onih koji zloupotrebljavaju gostoprimstvo zadržavajući se u BiH mimo propisa ili je pak koriste kao tranzitnu tačku za odlazak u druge zemlje u čemu kao posrednici učestvuju i neki državljani BiH.


Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE