• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvim predstavnicima RS naknada 1.200 KM?

Autor mondo.ba

Ukoliko 15. septembra "prođe" Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika RS u periodu od 1991. do 1996. godine poslanici prvog saziva parlamenta RS mogli bi ostvariti pravo na mjesečnu naknadu od oko 1.200 KM.

Uvidom u skupštinske materijale šeste redovne sjednice Narodne skupštine RS kao deveta tačka navodi se Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske u periodu 1991.-1996. godina. Predlagač zakona je Milorad Dodik, predsjednik RS.

Ovim zakonom uređuju se prava i način ostvarivanja prava narodnih poslanika prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske koji su dužnost, na koju su izabrani, vršili u periodu od 24. oktobra 1991. godine do 14. septembra 1996. godine.

Prema zakonu, mjesečna naknada treba biti jednaka iznosu jedne i po prosječne neto plate u prošloj godini.

Nakon smrti korisnika pravo na novčanu naknadu imaju bračni drug i djeca (bračna, vanbračna i usvojena), pastorčad, djeca uzeta pod starateljstvo i druga djeca bez roditelja uzeta na izdržavanje.

Ukoliko zakon "prođe", poslanici prvog saziva bi po ovom osnovu mjesečno dobijali oko 1.200 KM.

U obrazloženju za donošenje ovog zakona navodi se da su za sprovođenje ovog zakona potrebna finansijska sredstva u iznosu od blizu 2,1 miliona KM na godišnjem nivou.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

zeljko

njima mesecno 1200 meni godisnje 130.to je nama nasa borba dala

Gz

Ako slucajno neko ima a da nije zbrinut na bilo koji drugi nacin uredu. Ja mislim da su oni i do sada privilegovani na 1001 nacin. Sta su to oni zasluzniji od mene? I ja sam sve dao za RS osim golog zivota

ja

Ma kako vas vise nije sramota!Gdje vam je obraz? Narod gladuje,a vama ni 5000km mjesecno nije dovoljno,pa bi jos "samo" 1200km! I to ne samo kao dozivotna naknada, vec nakon smrti istu tu naknadu isplacivati njihovoj djeci,unucadima,praunucadima u narednim vjekovima! Dokle? Ko ne zna u prvom sazivu Skupstine RS bio je i sadasnji predsjednik RS.

koki

bilo bi dobro kada bi se takav zakon odnosio i na ljude koji silom prilika(zbog stecaja firmi) ostali i bez posla a i zbog bolesti uvrstili u taj zakon.Samo bez socijalne pomoci i ostalih slicni prica.Pomozite i te ljude jer su zaradili i zasluzili.

dostajevise

Zbog cega da im se daju plate? Toliko naroda gladno...

MONDO REPORTAŽE