• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva mjeseca od napada na Vučića – bez pomaka

Autori mondo.ba Autori Agencije

Ni dva mjeseca nakon napada na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima nema rezultata istrage - još niko nije uhapšen, iako postoje snimci i dokazi, navodi portal Radio televizija Republike Srpske.

Istraga "tapka u mjestu", ukazuje portal i primjećuje da se Tužilaštvo i Ministarstvo bezbjednosti BiH ponašaju kao da se 11. jula, tokom obilježavanja 20. godišnjice zločina u Srebrenici, nije dogodio međunarodni skandal, po mnogima i pokušaj ubistva premijera Srbije.

Iz Sarajeva je Vučiću upućeno samo izvinjenje, dok se detalji istrage drže daleko od očiju javnosti.

Do sada je Tužilaštvo BiH saslušalo trojicu osumnjičenih za napad, ali pritvor za njih nije zatražen. Saslušani su Almir Merdić, Elvedin Himzić i Mujo Dizdarević iz Tešnja.

Ministar bezbjednosti Dragan Mektić zatražio je od Nezavisnog policijskog odbora smjenu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića, međutim Vilićevu "fotelju" sačuvali su bošnjački članovi Nezavisnog odbora.

Premijer Srbije sinoć je, gostujući na RTS-u, poručio da je u Srebrenici uvidio da su neki ljudi razumjeli pomirenje kao potrebu za poniženjem Srba, ali da će Beograd nastaviti da gradi dobre odnose u regionu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE