• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Poslanicima prvog saziva po 800 KM

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik očekuje da će biti usvojen zakon o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske od 1991. do 1996. godine, s tim da bi poslanicima prvog saziva Narodne skupštine mjesečna primanja bila 800 KM.

 Dodik:Poslanicima prvog saziva skupštine po 800 KM Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Dodik je istakao da je to fer prema ljudima koji su u političkom smislu poveli srpski narod 1991. godine i koji su zbog toga prošli ogromnu torturu.

"Moj prijedlog će biti da se primanja svedu na prosječnu platu, a to je 800 KM, i da ta primanja nemaju nasljednog reda, odnosno da se primaju samo za života korisnika", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da će predložiti da se za ta primanja ne izdvajaju nova sredstva nego da se postojećoj poslaničkoj strukturi za taj iznos umanje primanja i da se to plati kroz neku vrstu solidarnosti.

Dodik je naglasio da su neki od poslanika prvog saziva Narodne skupštine odležali teške zatvore, navodeći primjer bivšeg predsjednika Republike Biljane Plavšić i predsjednika Narodne skupštine Momčila Krajišnika.

"Mnogi su procesuirani na sudovima u BiH, a mnogi nisu sigurni da i danas mogu da mirno žive. Neki od njih nemaju nikakav status i jedini način bio bi da se to obuhvati", poručio je Dodik.

Komentarišući okupljanje bivših boraca ispred Narodne skupštine Republike Srpske, koji su protiv usvajanja ovakvog zakona, Dodik je rekao da je to čista politizacija.

"To što je SDS organizovao akciju da ne dođe do usvajanja zakona govori o nekim drugim stvarima. Oni napadaju mene za raskol u SDS-u. Mene, kao političara, SDS u ovim danima ne zanima, zanima me samo u vrijeme izbora, a u posljednjih deset godina sam svaki put pobjeđivao SDS", istakao je Dodik.

On je dodao da je SDS kao loša ekipa koja će izaći na teren i da će je SNSD pobijediti.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

DIK 2

Jednom rjecju sramota, nemam komentara.

Gz

Ovo bi moglo biti prihvatljivo

MONDO REPORTAŽE