• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mektić neće da kaže da li je formirao grupu

Autor SRNA

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je Srni da ne želi da kaže da li je formirao novu radnu grupu za izradu izmjena Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH.

  "Neću da vam kažem. Riješio sam taj problem definitivno, a kako sam ga riješio, da li sam potpuno ukinuo radnu grupu, da li sam je preinačio, prepravio, dopravio, neću da vam kažem zato što je to moja interna stvar. Taj problem ne postoji više. Ja sam davno riješio problem sa tom radnom grupom - da li će da bude ili neće, ali neću da kažem kako sam to riješio", istakao je Mektić.


On je naveo da je njegova interna stvar kao resornog ministra da imenuje radnu grupu čisto savjetodavnog karaktera da ga posavjetuje u procesu izrade zakona, a da je on krajnji predlagač zakona.

"Ja kao nadležni resorni ministar predlažem zakon Savjetu ministara BiH. Hoće li to biti radna grupa ili neće biti radna grupa to je interna moja stvar. Mogu svaki dan da formiram grupu ili je ukinem. To je moja stvar. Ja imenujem neku grupu da mi pomogne. Ne mora niko da zna da li sam ja danas formirao radnu grupu ili nisam", smatra Mektić.

On dodaje da je njegova lična stvar da li će formirati grupu, hoće li je poslušati i uzeti ono što mu kaže ili će je samo saslušati.

"Te radne grupe izmislili su ministri koji nisu dolazili iz ovog resora. Ja sam 35 godina u ovom resoru i ne treba mi nikakva radna grupa. Ja ću predložiti taj zakon lično. Ako predložim zakon koji je na neki način umanjio neke nadležnosti ili prenio, pristajem da se o tome raspravlja", naglasio je Mektić.

Komentarišući izjavu Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto iz HDZ-a da je on u problemima nakon afere sa navodnim falsifikovanjem njegovog potpisa u vezi sa formiranjem radne grupe za izmjenu Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH, Mektić joj je poručio da se pozabavi ministrima koji imaju potvrđene optužnice u Sudu BiH.

"Neka vidi da li su oni u problemima, a ja nisam ni u kakvom problemu. To nije problem jer je to njena partijska koleginica", naglasio je Mektić.

On je zapitao da li Krišto ima pravo da se petlja u njegov rad i govori mu koga će staviti u radnu grupu. 

Tagovi

BiH

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

To je pravi ministar.

MONDO REPORTAŽE