• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pretresi i hapšenja zbog falsifikovanja dokumenata

Autor SRNA

Tri osobe uhapšene su jutros u BiH u međunarodnoj akciji kodnog naziva "Art", usmjerenoj ka falsifikatorima dokumenata, koja se realizuje u saradnji sa USKOK-om u Hrvatskoj.

 Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) su tokom pretresa objekata na šest lokacija na području Šamca i Orašja pronašli i privremeno oduzeli više policijskih i vojnih znački i službenih legitimacija, putne i druge isprave za koje se sumnja da su falsifikovane, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Pripadnici Sipe su rano jutros u ovoj akciji, kodnog naziva "Art", uhapsili tri osobe osumnjičene za krivotvorenje dokumenata.

Iz Sipe navode da je u nastavku aktivnosti na području Srbije uhapšena jedna osoba, te se vrše pretresi objekata na više lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Na području BiH uhapšeni su J.P, M.M. i Ž.J. zbog sumnje da su počinila krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom krivotvorenje isprave, saopšteno je iz Sipe.

Oni su osumnjičeni da su od 2013. do 2015. godine na području BiH i Hrvatske izrađivali i prodavali razne krivotvorene isprave, i to pasoše, lične karte, vozačke dozvole, kao i policijske značke i službene legitimacije policijskih agencija, obavještajnih službi i vojno-bezbjednosnih službi BiH, Hrvatske i drugih zemalja regiona.

Takođe su izrađivali i prodavali razne diplome, uvjerenja, svjedočanstva i druge isprave.

Akcija "Art" realizovana je prema naredbama Suda i Tužilaštva BiH. Sprovodi se koordinisano sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske, u kojoj se takođe vrše pretresi objekata i hapšenja više osumnjičenih.

Ova akcija rezultat je višemjesečne istrage koja je sprovedena u BiH i Hrvatskoj, s ciljem prikupljanja dokaza i dokumentovanja nezakonitih aktivnosti osumnjičenih.


Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE