• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mektić: Istraga navoda da je Dodik primio mito

Autori mondo.ba Autori Agencije

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić najavo je danas da će od Tužilaštva BiH zatražiti pokretanje istrage o navodima Gordana Milinića da je Milorad Dodik kao predsjednik Vlade RS primao mito od ruskih investitora

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH najavo je da će od Tužilaštva BiH zatražiti pokretanje istrage o navodima Gordana Milinića, bivšeg ambasadora BiH u Moskvi i bivšeg šefa predstavništva RS u Moskvi, da je Milorad Dodik kao predsjednik Vlade RS primao mito od ruskih investitora, pišu "Nezavisnih novine".

Mektić je dodao da će Milinić dobiti status zaštićenog svjedoka po Zakonu o zaštiti uzbunjivača u BiH i da će u Tužilaštvu BiH dati zvaničnu izjavu.

On je naglasio je da Tužilaštvo BiH ima nadležnost za istraživanje pomenutih navoda jer se, kako je rekao, radi o navodnim krivičnim djelima koji su se desili na teritoriji BiH, Ruske federacije, Hondurasa, Srbije i drugih zemalja.

BIZNISMEN NEGIRAO DA JE DODIKU DAO KILOGRAM ZLATA

Ruski biznismen Oleg Burlakov još prošle godine je demantovao optužbe lidera SDS-a Mladena Bosića da je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku dao kilogram zlata. Burlakov je 8. maja 2014. godine u izjavi za Radio-televiziju Republike Srpske istakao da se nikada nije bavio korupcijom i da nikome nije dao kilogram zlata. "Razočaran sam kvalifikacijama koje su mi upućene kao investitoru koji planira da ulaže u Republiku Srpsku. Nikada ništa nisam dao da bi se nešto učinilo za mene i nisam kupio nikakvu visokoprofitabilnu firmu u Srpskoj", istakao je tada Burlakov. On je rekao da mu nije jasno kako ga neko u Republici Srpskoj može dovoditi u vezu sa kriminalom i korupcijom i podsjetio da je za izgradnju Srpske pravoslavne crkve u Mostaru donirao 200.000 KM.

On je istakao da istrage u predmetima “Bobar banka” i “Naftna industirja RS” idu u dobrom pravcu i da je u slučaju “Bobar banke” već utvrđen trag novca.

Komentarišući optužbe da se na nivou BiH ne poštuje nacionalna struktura kada je riječ o formiranju određenih radnih grupa, Mektić je upitao kakva je bila nacionalna struktura u formiranju radne grupe za strukturalni dijalog ili kada je 2013. godine u Savjetu ministara BiH donesena odluka da se od ličnih dokumenata uzme prihod MUP-a Srpske prema kojoj je MUP oštećen pet miliona KM na godišnjem nivou.

Govoreći o članovima kabineta ministra bezbjednosti BiH, Mektić je potvrdio da je Zlatko Miletić iz DF-a njegov savjetnik, kao i Bošnjak Admir Malagić.

"Nisam takva vrsta nacionaliste koji šikanira ljude po nacionalnoj osnovi. Ako je neko kvalitetan da radi neki posao, taj će raditi u mom kabinetu i biti savjetnik", kaže Mektić.

Upitan dokle se došlo sa provjerom njegovog potpisa, za koji je tvrdio da je falsifikovan, Mektić je rekao da ne želi komentarisati, jer to nije tema konferencije za novinare, tvrdeći da nije rekao da je potpis falsifikovan.

Na pitanje da li je on predstavnik Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH, Mektić je odgovorio da "dolazi iz Republike Srpske, ali da ne predstavlja Republiku Srpsku, već cijelu BiH".

"Ja sam ministar BiH, radim u interesu cijele BiH", rekao je Mektić.

NEMA MASOVNOG PRILIVA MIGRANATA PREMA BiH

Ministar bezbjednosti Bih Dragan Mektić rekao je danas da nema najava o bilo kakvom masovnom prilivu migranata prema BiH.

Mektić je podsjetio da je sačinjen plan na nivou BiH u koordinaciji sa entitetima u slučaju priliva migranata, a koji bi djelovao u dva pravca, bezbjednosnom i humanitarnom.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da BiH, ukoliko bude uspostavljen dogovor na relaciji Srbija - Hrvatska - Mađarska, ne bi trebalo da bude opterećena problemom migranata.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nema

Allah je jedan samo on zna sta ko radi

koki

Mislim da je ovaj gospodin ubaceni igrac protiv Presednika RS.

N.N.

Ljudi moji, nisam stranački opredijeljen. Budimo svjesni da svim srpskim neprijateljma smeta dobar odnos Rusije i Republike Srpske, Dodika i Putina. To su oni kojima je smetao veto da se proglasi genocid u Srebrenici a kojeg nije ni bilo. Zato ja cijenim odnos Dodika prema Rusiji i treba da nastavi tako.

Gz

Ministar bezbjednosti ili ministar lupetanja

Mi

@Gz Pa naravno ministar lupanja, gdje su njegovi do sadašnji rezultati rada. U tome svemu podržaće ga Izetbegović,Komšić i savez za promjene.

MONDO REPORTAŽE