• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog Milinićevih navoda slijedi tužba za klevetu

Autor mondo.ba

Zbog navoda Gordana Milinića, bivšeg ambasadora BiH u Moskvi i bivšeg šefa predstavništva RS u Moskvi da je Milorad Dodik kao predsjednik Vlade RS primao mito od ruskih biznismena, SNSD će uputiti tužbu za klevetu

  Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS i potpredsjednik SNSD-a je rekla da nakon ovakvih optužbi mora ići kontratužba i dodala da je simptomatično da je do njih došlo u trenutku kada je SNSD pokazao da opozicione partije iz RS koje su u vlasti BiH vode izdajničku politiku.

Rekla je da su Milinićevi navodi “nebulozni i kotradiktorni”, te da Bosić i Crnadak sada imaju “sjajnu priliku”, da to iskoriste na sudu.

Ona je, takođe, podsjetila da se radi o starim navodima koje su korišteni tokom izborne kampanje 2014. godine i da je ruski biznimen koji je u pitanju i sam demantovao da je bilo kome davao zlato.

Cvijanovićeva je rekla da će Predsjedništvo SNSD u ovoj sedmici održati sjednicu na kojoj će razmatrati sve akte u kojima je opozicija iz RS kroz Savjet ministara i druge organe BiH prenosila nadležnosti, derogirala nacionalni balans, zadirala u nadležnosti RS i na druge načine ugrožavala položaj RS.

Zatim će, kako je navela, ti akti biti razmatrani na Vladi RS a nakon toga upućeni na Parlament gdje će biti zatraženo očitovanje narodnih poslanika o politici koje su te partije vodile na nivou BiH.

"Očajnički potez opozicije"

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je danas da je sva priča o kilogramu zlata očajnički potez opozicije koja je suočena sa činjenicom i teškom optužbom da se oni ponašaju izdajnički.

"Slažem se da je to teška optužba, ali sa druge strane imate bezbroj argumenata koji mogu da potvrde tako nešto. Veoma je zanimljivo da se priča o zlatu pojavila u vrijeme kada svi pričamo o izdajničkom ponašanju opozicije koja nije opozicija na nivou BiH nego je vladajuća garnitura", rekla je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare SNSD-a u Banjaluci.

Ona je istakla da opozicija, u nemogućnosti da bilo šta ponudi kao konkretno rješenje i usljed bezidejnosti, pribjegava ovakvim temama.

"Ovo je priča koja treba da zabavi narod jednog vikenda, sljedeći vikend će biti neka druga priča, a trećeg vikenda, pretpostavljam, pričaćemo o dijamantima i draguljima i ko zna o čemu sve još. Sve su to reciklirane teme opozicije, koje su potrošene u vrijeme predizborne kampanje", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da ne vidi razlog da uopšte komentariše takve nebulozne tvrdnje i navela da se ovdje postavlja pitanje kredibiliteta jednog takvog izvora koji je iznio veoma neozbiljne priče kako neko nekome nudi kilogram zlata lijepo upakovanog u neki paket.

"To su priče s ciljem da se narod zabavi, iako je narod prošle godine imao priliku da čuje demanti od istog biznismena kojeg je tada prozvao Mladen Bosić, a sada Gordan Milinić. Ruski biznismen je tada jasno poručio da ga ostave političkih igara i da on nije davao niti ima namjeru da daje bilo kome zlato. Ali očito opoziciji ni to nije bilo dovoljno, pa sada, usljed nemoći, ponovo plasiraju istu priču", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je veoma indikativno to što je SNSD juče zatražio da se u vezi sa ovom temom oglase ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i predsjednik SDS-a Mladen Bosić a onda, umjesto toga, oglase se sam Milinić saopštenjem i to pišuću ga u trećem licu i hvaleći sebe da je divan i krasan, i ministar bezbjednosti BiH.

Cvijanovićeva je navela da je kada je bila ministar za ekonomske odnose naslijedila problem, odnosno predmet koji je u Ministarstvu bio evidentiran pod naslovom "slučaj Milinić" koji se odnosi na Predstavništvo Srpske u Rusiji.

"Predmet je bio sastavljen od niza prigovora i raznih stvari u vezi sa funkcionisanjem tog predstavništva u vrijeme kada je njime rukovodio Milinić. Ja sam tada, između ostalog, potpisala akt, a mislim da je isto učinio i prethodni ministar, kojim se tražilo da se posredstvom MUP-a utvrdi adresa kako bi Milinića, nakon što se vratio iz Rusije, na određeni način privolili da izvrši svoju obavezu da na zvanični račun Predstavništva, nakon preregistracije, transferiše sredstva koja su ostala na računu kojim je on raspolagao, jer to nije učinio dok je bio u Rusiji", istakla je Cvijanovićeva.

Na pitanje novinara da prokomentariše najavu da će biti zatražena istraga u vezi sa pričom o zlatu, Cvijanovićeva je rekla da ne vidi u čemu je problem što će biti pokrenuta istraga.

"Sve institucije imaju pravo da postupaju u okviru svojih nadležnosti. Ne očekujemo valjda da će neko nekoga spriječiti u obavljanju posla", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da i Bosić i Milinić imaju sjajnu priliku da pred pravosuđem pokrenu tužbu i da sve to što se priča potkrijepe dokazima ako ih imaju. Ona je rekla da misli da će i sa druge strane biti podnesena tužba.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE