• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suđenje generalu Mladiću: Markale su zavjera

Autor mondo.rs

Balistički svjedok odbrane Zorica Subotić tvrdila je danas, na haškom procesu Ratku Mladiću, da je eksplozija na sarajevskoj pijaci Markale u zimu 1994. bila "dobro organizovana zavjera".

Subotić, međutim, dok ju je unakrsno ispitivao tužilac Adam Veber, nije mogla da navede učesnike u toj zavjeri.

Nastavak sutra

Suđenje generalu Mladiću biće nastavljeno sutra. General Mladić optužen je i za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata širom BiH, koji je u šest opština imao razmjere genocida i uzimanje pripadnika Unprofora kao talaca, 1992-95.

Po optužnici, minobacačku granatu koja je 5 . februara 1994. na Markalama ubila 66, a ranila 140 osoba ispalila je Vojska Republike Srpske, kojom je komandovao general Mladić (73).

Subotić je i danas ponovila da to "apsolutno isključuje" jer, po njenim nalazima, granata ne bi mogla da padne na mjesto na koje je navodno pala, a da prethodno ne udari u krov tezge.

Na sugestiju tužioca, ona je potvrdila i da su, po njenoj teoriji zavjere, neke od žrtava nastradale ranije i da su njihova tijela zatim podmetnuta na Markale.

Upitana znači li to da je "gomila leševa stojala iza ćoška" prije eksplozije, Mladićeva balističarka je rekla da je "najvjerovatnije bilo tako".

Subotić je ostala pri iskazu da je na Markalama bila podmetnuta mina koja je aktivirana daljinski.

Negirala je da su u toj "zavjeri" učestvovali istražitelji sarajevske policije i Unprofora, ali nije mogla da kaže ko u zavjeri jeste učestvovao.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kazanova

Kakav ste vi to narod kad ubijate svoje pa krivite Srbe za sve...Treba da se stidite sto ste muslimani...Mislim da ste otkriveni i da svijet zna pravu istinu!!!

bih

cijeli rat je zavjera da se pobiju muslimani

MONDO REPORTAŽE