• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić: Sačiniti registar ratnih zločina

Autor SRNA

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da mora biti sačinjen registar ratnih zločina u BiH.

 Stevandić: Sačiniti registar ratnih zločina u BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"U izradi ovakvog registra trebalo bi da, uz institucije Republike Srpske, učestvuju i predstavnici Srpske u institucijama BiH", rekao je Stevandić u Narodnoj skupštini Republike Srpske tokom rasprave o godišnjem izvještaju Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2014. godinu.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Kovač istakao je da se pravosudni sistem u BiH mora vratiti u okvire Ustava.

Kovač kaže da VSTS ne ispunjava svoje obaveze i da u pravosudnom sistemu u BiH mora biti ujednačena sudska praksa.

"Pravna je nesigurnost u cijeloj BiH, što potvrđuje i retroaktivna primjena zakona. Rješenje ovog, ali i ostalih problema je u referendumu o Sudu i Tužilšatvu BiH da bi sve bilo vraćeno u okvire Ustava", rekao je Kovač.

Poslanik SRS Republike Srpske u Narodnoj skupštini Srpske Milanko Mihajilica tvrdi da su građani nezadovoljni pravosudnim sistemom u Srpskoj i BiH.

On je ocijenio da pravosudni sistem mora biti usklađen sa Ustavom.

Klub poslanika SDS-a predložio je Narodnoj skupštini Srpske zaključak da Vlada Srpske sačini registar ratnih zločina od izbijanja ratnih sukoba u BiH do potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas godišnji izvještaj VSTS BiH za 2014. godinu u kome se navodi da je ukupan broj neriješenih predmeta u sudovima u BiH u 2014. godini umanjen za 43.443 ili 9,7 odsto, što je najbolji ostvareni godišnji rezultat.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE