• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suvara o prisluškivanju, Vukanović: Besmislica!

Autori mondo.ba Autori SRNA

Goran Suvara, koji je posvjedočio da mu je SDS platio 100.000 KM za tajno snimanje biznismena Mileta Radišića, rekao je da je sve konstruisano u glavama predsjednika SDS-a Mladena Bosića i njegovog savjetnika Nebojše Vukanovića.

Radio-televizija Republike Srpske večeras je emitovala audio-snimak koji im je ustupio Suvara, na kojem razgovora sa savjetnikom predsjednika SDS-a Nebojšom Vukanovićem i načelnikom opštine Istočni Stari Grad i članom Glavnog odbora SDS-a Bojom Gašanovićem u Novom Sadu.

"Gospodin Bojo Gašanović tvrdi da me nikad u životu nije vidio, da sa mnom nije nikada imao nikakve transakcije. Odgovorno tvrdim, što će taj snimak i potvrditi, da je gospodin Gašanović patološki lažov. Sjedili smo na tvrđavi u Novom Sadu", rekao je Suvara u trećem dijelu svjedočenja.

Suvara za RTRS kaže da ne bježi od sebe i svoje odgovornosti, ali da mu je dosta izmišljanja priča.

"To je gospodin Vukanović (na snimku) kada kaže `da li si mi donio ono?` i da mu treba samo nekoliko sekundi. Ja kažem da jesam. Da li si ti meni donio pare? Kaže on - jesam, tu su. Kažem: mogu li da uzmem, da vidim da li ste možda donijeli lažne pare. Znači zato sam poslao", rekao je Suvara. 

Vukanović se ranije danas obratio javnosti saopštenjem u kome piše:

“Stara poslovica kaže da nikada nećeš stići do cilja ako se na putu budeš osvrtao i bacao kamen na svakog psa koji za tobom laje, pa tako ni ja nemam namjeru da se osvrćem na besmislene konstrukcije odbjeglih kriminalaca koji su od strane vlasti natjerani da govore laži kako bi pokušali spasiti svoju glavu.

Žao mi je što je napaćeno srpstvo palo na najniže grane i dočekalo da na režimskoj TV Bastilji predsjednika Republike Srpske od teških optužbi pokušava da brani odbjegli kriminalac i zamućeno lice sa potjernice izmišljajući nevjerovatne konstrukcije za koje i sam kraju izjave kaže da zvuče nevjerovatno”.

Suvara je poručio da nema više ni snage ni volje da se ubjeđuje, ali da želi da podsjeti Vukanovića da sve dobro zna, te da ne prosipa poštenje, jer kao što ima taj audio-zapis, ima i audio i video zapis kada on od njega traži da ga časti nakon što mu je predao novac.

"I ja ti (Vukanoviću) dajem 1.000 evra. Dvije novčanice po 500 evra. Znači to imam i to sam ostavio za sud. Nemoj da lažeš više. Nemoj da obmanjuješ narod da sam ja neki kriminalac", poručio je Suvara Vukanoviću. 

Vukanović u saopštenju ističe da za javnost uopšte nije bitan način na koji je došao u posjed audio snimka, već priznanje da je svjedočenje Mileta Radišića autentično i istinito.

“Tvrdeći da želi da se osveti Miloradu Dodiku, jer ga je iskoristio i ostavio, preko posrednika me je kontaktirao izvjesniu Goran Suvara i rekao mi da kao nekom ko se uporno bori sa kriminalom i nepravdom želi ustupiti kompromitujuće snimke na kojima Mile Radišić svjedoči o funkcionisanju mafijaške hobotnice, i koji će srušiti vlast u Republici Srpskoj.

Suvara je tvrdio da je dugo vremena radio za SNSD, da je za Mileta Radišića i Milorada Dodika radio prljave poslove, razbijao demonstracije Banjalučana koji su se protivili gradnji zgrade „Grand trejda“, da je pred poslednje opšte izbore u Banjaluci osnovao „Pokret 1389“ kako bi radio za režim, ali da je umjesto obećanje nagrade osuđen na zatvorsku kaznu i da je to jedini motiv za osvetu”.

Suvara napominje da restoran u kojem je sjedio sa Gašanovićem, ima videonadzor, te da ovaj laže narod kako ga (Suvaru) nikada nije vidio. Bijesan je na, kako kaže, laži koje su juče plasirane o njemu. Tvrdi da ništa nije napravio ilegalno i kaže da Gašanović to odlično zna.

"Kada smo pričali o tajnom snimanju nekog gospodina, Gašanović mi je objasnio da smo pokriveni nalogom i da nas nalogom pokriva gospodin (Dragan) Mektić, ministar bezbjednosti BiH", kaže Suvara. 

On tvrdi da možda jeste nekog snimio tajno, ali nije ilegalno.

"Kad ste mi, gospodo, dali odriješene ruke da snimam i legalno, onda sam ja nasnimao vas, sa vašim nalogom", objašnjava Suvara. 

On je za Vukanovića rekao da laže kada kaže da su ga zvali neki, navodno Suvarini ljudi, nego tvrdi da je bilo suprotno.

"Znaš (Vukanoviću) da imam sve i jedan snimak, audio i video, kad si ti zvao moje ljude, kad si iste te ljude odveo u restoran `Kula` u Istočnom Sarajevu gdje su se sastali sa Bosićem i gdje je predložen ovaj pakleni plan, gdje ste tražili kontakt sa mnom", rekao je Suvara. 

-
Izvor: YouTube

Vukanović u saopoštenju još kaže:

“Moram priznati da sam ponosan na činjenicu da sam uradio više od desetina bezbjednosih agencija i hiljade policijskih službenika, jer sam uspio istjerati dva odbjegla miša iz rupe i natjerati ih da javno progovore i kažu kako funkcioniše mafijaški sistem u Republici Srpskoj.

Vrijeme će uskoro pokazati da je to nevjerovatno krupna i važna stvar koja će dovesti do potpunog poreokreta i demistifikacije kriminalne hobotnice, i rušenja pljačkaškog sistema koji je uništio Republiku Srpsku. Slušanjem pokajnika Mileta Radišića iz prve ruke smo saznali da Republika Srpska nema Vladu već mafijašku organizaciju koja se sastoji od više kartela i klanova koji ima podieljenu teritoriju i resore, pa tako tzv „Mrkonjićki klan“ a ne Ministarstvo finansija kontroliše finansije, „Srbački i Laktaški klan“ kontrolišu zdravstvo...”

Suvara Mladena Bosića, koga naziva ekspertom za utvrđivanje autentičnosti glasova, poziva da utvrdi čiji su glasovi sa ovog snimka.

"Vrlo rado ću mu poslati i njegovu sliku iz restorana `Kula`. Molim vas sve, prestanite sa lažima, ne obmanjujte narod", poručuje Suvara. 

Gašanović je izjavio juče da nikada nije kontaktirao niti je nudio novac Goranu Suvari, koji tvrdi da je od SDS-a dobio novac kako bi kompromitovao vlast u Republici Srpskoj.

Vukanović predlaže da Radišić postane svjedok – saradnik:

“Panični pozivi Mileta Radišića medijima govore o velikom strahu jer je kumu vjerovatno u krevetu osvanula konjska glava. Prekršiti „omertu“ i mafijaški zavjet ćutanja jedna je najopasnijih stvari koje se ne preštaju, i zato bi pravosudni organi odmah trebali stupiti u kontakt za odbjeglim Radišićem i ponuditi mu da bude svjedok saradnik pod posebnim programom zaštite, a da zauzvrat na sudu svjedoči o svojim poslovnim vezama i saradnji sa političarima u Republici Srpskoj.

Nadam se da će građani napokon progledati prestati da nasjedaju na manipulacije i spletke hulja koje se kriju iza lažnih maski velikih zaštitnika ugroženog srpstva kako bi prikrili ogromnu pljačku. Do konačne pobjede”, ističe Nebojša Vukanović na kraju saopštenja za javnost, koje u cjelosti možete pročitati OVDJE.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE