• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"List jedan":Šest uhapšenih predato Tužilaštvu BiH

Autor SRNA

Šest osoba lišenih slobode zbog neovlaštenog prometa duvanom, nakon kriminalističke obrade, predato je na dalje postupanje Tužilaštvu BiH, potvrdila je portparol Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH Kristina Jozić.

U jučerašnjoj akciji "List jedan", uhapšeni su S.K, N.K, N.R, M.M, V.P. i DŽ.Z, a prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto više od 10 tona duvana.

Policijski službenici Sipe i pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH započeli su juče akciju "List jedan" u saradnji sa pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona, MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Policije Brčko distrikta.

Postupajući prema naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pretreseni su objekti na 10 lokacija na području Tuzle, Bijeljine, Srebrenika, Gradačca, Brčkog, Sarajeva i Istočnog Sarajeva zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 10 tona duvana u listu pripremljenog za dalju obradu, više od 1.000 kilograma sječenog duvana, dvije mašine za sječenje duvana, određeni iznos novca, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE