• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud u Banjaluci nema podataka o Radišiću

Autor SRNA

Osnovni sud u Banjaluci saopštio je da od dana donošenja naredbe o raspisivanju potjernice za biznismenom Milom Radišićem do danas nije dobio nijedan zvanični podatak od organa gonjenja o tome gdje se Radišić nalazi.

U saopštenju se navodi da je Osnovni sud 17. marta donio naredbu o raspisivanju međunarodne potjernice, s ciljem hapšenja i ekstradicije, te o sprovođenju osuđenog Mile Radišića u Kazneno-popravni zavod Banjaluka.

"Potjernicu raspisuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Centar javne bezbjednosti Banjaluka, te kancelarija Interpola u Sarajevu", napominju iz Osnovnog suda.

Iz banjalučkog Osnovnog suda ističu da od organa gonjenja nisu dobili ni informaciju da li Radišić posjeduje državljanstvo Srbije ili bilo koje druge države, da li je privođen bilo gdje i slično.

"U presudi Okružnog suda u Banjaluci, kojom je Radišić osuđen, navedeno je da je državljanin Republike Srpske-BiH, te se iz nje ne vidi da li Radišić posjeduje bilo koje drugo državljanstvo, tako da je trenutno Osnovni sud u nemogućnosti da bilo šta preduzima i sav posao je na organima gonjenja", tvrde u Osnovnom sudu.

U saopštenju se navodi da tek u slučaju kad dobije ove podatke, Osnovni sud može da se obrati Ministarstvu pravde BiH sa zahtjevom za međunarodnu pravnu pomoć, radi eventualnog izdržavanja kazne u drugoj državi.

"Sve radnje koje su predviđene Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija, Osnovni sud je preduzeo blagovremeno", dodaje se u saopštenju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE