• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Advokat: Mladiću presuda najranije 2019. godine

Autor SRNA

Presuda generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu ne može se očekivati prije 2019. godine, ako se budu poštovali rokovi koji su važili i za sve druge ranije predmete, rekao je Mladićev advokat Miloš Šaljić.

"U ovom predmetu dokazi će se iznositi do kraja januara naredne godine, a nakon toga odbrani i tužilaštvu treba da bude dato oko pola godine za pripremu završnog podneska u kojem se sumira dotadašnji rad i određuju zahtjevi prema sudu u pogledu kazne, odnosno eventualne oslobađajuće presude", rekao je Šaljić za današnji "Pres Republika Srpska".

Šaljić je pojasnio da se, zatim, čeka odluka suda što može da potraje i godinu dana, a nakon toga izrađuje se presuda i dostavlja strankama, koje onda imaju pravo na žalbu čije podnošenje može da traje i do šest mjeseci.

On je rekao da Žalbenom vijeću treba vrijeme da donese svoju odluku, a u ovako složenim predmetima to zna da traje oko dvije godine.

"Ovi postupci nikako ne mogu biti završeni prije 2019. godine", smatra Šaljić.

Govoreći o najavi predsjednika Haškog tribunala Teodora Merona da će svi slučajevi biti završeni do 2017. godine i da će Haški sud tada završiti svoj mandat, Šaljić kaže da je Meron skoro zatvaranje Haškog tribunala najavio "pod pritiskom UN" zbog velikih finansijskih izdataka.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE