• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga o majskim poplavama: Još nema krivca

Autor mondo.ba

Ni 17 mjeseci od katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH nema odgovornih. Iz nadležnih Tužilaštava poručuju da su istrage u toku, ali o detaljima, kao ni konkretnim rezultatima ne žele.

U 15 opština u Srpskoj još traje istraga protiv lokalnih rukovodilaca, a podizanje optužnica izvjesno je u Šamcu i Doboju, saznaje ATV.

”Za opštine za koje još nisu donesene odluke, vrše se dodatne provjere. O detaljima tih provjera ne mogu govoriti, kao ni o odlukama koje će postupajući tužilac donijeti u narednom periodu”, rekla je Dragica Tojagić, portparol Specijalnog tužilaštva RS.

A u prethodnom periodu specijalni tužioci, po prijavi predsjednika Milorada Dodika iz juna prošle godine, donijeli su odluku da u 14 opština za poplave nema odgovornih. Opozicija je tokom prošle godine na odgovornost za poplave često pozivala i sada bivšeg direktora “Voda Srpske”.

Dragan Anđelić za ATV potvrđuje, da još nije ni saslušan u vezi sa majskim događajima.

”Nije bilo nikakvih poziva od bilo koga po pitanju odgovornosti, a što se tiče moje odgovornosti, uvijek sam spreman na bilo kojem nivou da je podnesem”, kaže Dragan Anđelić, bivši direktor JP “Vode Srpske”.

U Tužilaštvu BiH potvrđuju da su formirali nekoliko predmeta u vezi sa poplavama. O njihovom ni o fazi u kojoj su ti predmeti, za sada ne žele.

“Jedan od poznatijih predmeta je predmet u kojem se vodi istraga protiv osumnjičenih za finansijski kriminal i poresku utaju i prevaru, koji su pokušali iskoristiti poplave kako bi prikazali određenu robu uništenom, te nakon toga prodati robu bez obračunavanja propisanog poreza”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon poplava, iz FUP-a, najavljivali su ozbiljne istrage u Zeničko-dobojskom i Posavskom kantonu, ali su iz MUP-a ta dva kantona ubrzo potvrdili da policija nema istraga. Na sudu, zbog majskih poplava, za sada su završili samo vlasnici preduzeća koji se nisu odazvali mobilizaciji za čišćenje Doboja, ali i oni koji su usluge čišćenja morali da naplate putem suda.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE