• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: Nova Vlada FBiH do kraja oktobra

Autor SRNA

Lideri SDA i Saveza za bolju budućnost BiH Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić razgovarali su danas u Sarajevu o formiranju novog sastava Vlade Federacije BiH. Radončić predstavio četiri kandidata

 Izetbegović: Nova Vlada FBiH do kraja oktobra Izvor: MONDO/ Samir Cacan
Izvor: MONDO/ Samir Cacan

Izetbegović je rekao novinarima da je na sastanku u zgradi Predsjedništva BiH bilo riječi o novom sastavu Vlade FBiH, koja bi trebalo da bude formirana do kraja oktobra, a tokom novembra i nove kantonalne vlade.

"Govorilo se i o konkretnim imenima, ali i projektima koje zajednički možemo uraditi, od reformskih preko vrlo konkretnih projekata u infrastrukturi. Veoma dobro smo se razumjeli šta je moguće uraditi. Mislim da imamo uspješnu koaliciju", istakao je Izetbegović.

On je najavio da će SBB objelodaniti imena sa kojima se SDA saglasila, prenose federalni mediji.

Na pitanje novinara da li je tačno da je Radončić zatražio mjesto premijera Kantona Sarajevo, Izetbegović je rekao da nema istine u tome i da takav zahtjev nije upućen od SBB-a.

On je istakao da je s Radončićem u vrlo relaksiranoj fazi dogovora, odnosno razgovora, šta u ovom gradu treba zajednički brzo uraditi da se osjeti rad nove koalicije.

Izetbegović je naveo da premijeri FBiH i Kantona Sarajevo Fadil Novalić i Elmedin Konaković, koji su prisustvovali sastanku, nisu nezadovoljni predloženim imenima, dodavši da je Radončić predložio za ministre ljude koji su članovi SBB-a, ali nisu posebno eksponirani u stranačkom vrhu.

Izetbegović je dodao i da će nacionalni sastav Vlade FBiH biti zadovoljen.

Radončić predstavio četiri kandidata

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić rekao je da je na današnjem sastanku u Sarajevu upoznao lidera SDA Bakira Izetbegovića, te federalnog premijera Fadila Novalića i premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića o četiri kandidata za ministre u Vladi Federacije BiH.

"Riječ je o relevantnim ličnostima i relativno mladim ljudima, koji mogu participirati u radu Vlade FBiH i pomoći premijeru Novaliću i Vladi da postignu još bolje rezultate", rekao je Radončić.

On je za "Dnevni avaz" naveo da je razgovarano i o konkretnim projektima.

"Naišao sam na punu podršku čelnika SDA da se u FBiH nastave energetski projekti, pojača izgradnja koridora `Pet ce`, brze ceste ka Tuzli, te da se izvrši saobraćajno spajanje Krajine sa Sarajevom, dovođenje stranih investitora, kao i za više drugih strateških projekata koji su potpuno kompatibilni sa SDA strategijom razvoja FBiH u naredne tri godine", rekao je, između ostalog, Radončić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE