• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukač: Bezbjednost pogoršana, mada nije narušena

Autori mondo.ba Autori Agencije

Bez obzira na nerasvijetljena ubistva i pljačke koje su se desile u zadnje vrijeme, ukupna bezbjednosna situacija nije narušena, mada je u mnogo čemu pogoršana, kaže ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač

Bez obzira na neka dešavanja koja su u zadnje vrijeme uglavnom bila na području CJB Banjaluka, a tu mislim prvenstveno na tri ubistva koja su se desila u kratkom periodu, ukupnu bezbjednosnu situaciju nisu narušila, mada su je u mnogo čemu pogoršala, rekao je za "Nezavisne novine" Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

On je naglasio da policija RS intenzivno radi na rasjetljavanju tih ubistava, da su svi resursi MUP-a RS uključeni u razrješenje tih ubistava, kao i da su očigledno u pitanju obračuni unutar kriminalnog miljea.

"Upravo sve na to upućuje, s obzirom na način izvršenja i na istoriju koju imaju nastradali i s obzirom na to da su poznati policiji već duži niz godina. Očigledno je da se radi o obračunima u takozvanom kriminalnom podzemlju, a nije nepoznato ni u RS, ni u BiH, niti u okruženju da se takve stvari dešavaju i da postoje takvi obračuni. Ali, naš posao je da razriješimo ta ubistva, da ubice privedemo pravdi, te da ne dozvolimo da narušavaju ukupan bezbjednosni ambijent u RS."

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da MUP Srpske nije zadovoljno učinjenim na rasvjetljavanju događaja u Potočarima kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Tamo se dogodio međunarodni incident koji nije rezultovao pravim odgovorom bezbjednosnih agencija sa nivoa BiH. Policija Republike Srpske identifikovala je određen broj lica i čekamo da vidimo šta će da urade sa nivoa BiH", kaže Lukač.

On je rekao da će, ukoliko ne bude adekvatnog reagovanja sa nivoa BiH, Policija Srpske, u dogovoru sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske, vidjeti šta može preduzeti da bi bili rasvijetljeni događaji iz Potočara.

Lukač je naveo da više stotina lica iz BiH ratuje na stranim ratištima i da će se jednog dana vratiti u BiH.

"Mnogi nisu otišli iz BiH, ali ne znači da nisu spremni da ovdje u datim okolnostima izvrše teroristički akt ili se uvežu u neke šire strukture koje su spremne na izvršenje takvog akta", dodao je Lukač.

On je podsjetio da je teroristički akt u Zvorniku bio organizovani čin određenog broja radikalno nastrojenih lica.

"Očekivali smo da će istraga pokazati mnogo više detalja i umiješnih lica iz vehabijskog pokreta, ali nakon određenih privođenja i saslušanja nije se odmaklo daleko. Policiji Republike Srpske ta lica nisu dostupna, jer se uglavnom nalaze u Federaciji BiH, kao i napadači na Vučića", rekao je Lukač.

On je ocijenio da bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj nije narušena, bez obzira na ubistva koja su se dogodila na području Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE