• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanić: Prioritet borba protiv terorizama

Autor mondo.ba

Novoimenovani direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Perica Stanić izjavio je da će mu prioriteti u radu, nakon što preuzme dužnost, biti borba protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Stanić je rekao da je svaka vlast odgovorna za stanje bezbjednosti, pa je u tom smislu nemoguće doći na ovakvu poziciju bez politike.

"Međutim, ja obećavam da politika neće uticati na moj rad u smislu da ću po nečijem nalogu vršiti progon neistomišljenika", rekao je Stanić za "Pres Republike Srpske".

Govoreći o prvim potezima na mjestu direktora Sipa, Stanić je rekao da je teško obećati bilo šta konkretno dok ne izvrši uvid u predmete i operativne planove, ali da je sigurno da "ništa neće ostati u ladicama", te da "neće biti nikakvih fingiranih procesa i pakovanja".

On je poručio da neće dozvoliti bilo kakav uticaj sa strane, osim profesionalnog, odnosno saradnje sa tužilaštvom, čiji je servis.

"Pored tužilaštva, svakako da ću nastojati da uspostavim saradnju i sa ostalim bezbjedonosnim agencijama na svim nivoima u BiH, od Obavještajno-bezbjedonosne agencije i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, preko Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, do MUP-a FBiH, kantonalnih MUP-ova i policije Brčko distrikta", naveo je Stanić.

Stanić je uvjeren da će saradnja sa MUP-om Srpske biti izuzetna jer, kako je rekao, tamo rade njegovi dugogodišnji saradnici i prijatelji.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Nece moci ove noci. Ipak si ti doveden a ne izabran

MONDO REPORTAŽE