• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne zna se da li je u napadima bilo žrtava iz BiH

Autor mondo.ba

Iz Ambasade BiH u Francuskoj za MONDO su izjavili da su u stalnom kontaktu sa francuskim vlastima, ali da još uvijek nemaju informaciju da li je među žrtvama sinoćnjih napada bilo državljana naše zemlje.

"Ambasada BiH je u pripravnosti, u stalnom smo kontaktu sa francuskim vlastima i za sada nemamo informaciju da li je u sinoćnjim napadima bilo žrtava bh porijekla ili državljana BiH", rekli su nam u Ambasadi.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Parizu aktivno prati situaciju i nastoji da od nadležnih organa bezbjednosti dobije informacije о sinoćnim događajima. Osoblje ambasade je organizovalo stalno dežurstvo u prostorijama ambasade i spremno je da pruži pomoć državljanima BiH ukoliko se za to ukaže potreba.

Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje teroristički napad u Parizu, uvjerEni da će odgovorni za ovaj gnusni zločin biti što prije otkriveni i kažnjeni. Bosna i Hercegovina ostaje privržena svojim ranijim stavovima i u potpunosti je opredijeljena punom učešću u globalnoj koaliciji u borbi protiv terorizma.

Podsjećamo, sinoć je u stravičnim napadima širom Pariza ubijeno je najmanje 140 ljudi, a desetine su ranjene.

Francuske vlasti su nakon više oružanih i bombaških napada, u kojima je u petak poginulo više od 140 osoba, rasporedile 1.500 vojnika širom Pariza.

U Parizu su zatvoreni svi javni objekti i mjesta okupljanja. Na zvaničnom Twitter nalogu grada stoji da ne rade škole, univerziteti, biblioteke, teretane, bazeni i pijace.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE