• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvizdić: Spremni smo da zaštitimo naše građane

Autori mondo.ba Autori Agencije

Savjet ministara BiH održao je jutros vanrednu sjednicu povodom terorističkog napada u Parizu u kojem je ubijeno 120 osoba. Policijske agencije u BiH u pripravnosti.

Na vanrednoj pres konferenciji, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić kazao je da je svim policijskim agencijama u BiH naloženo da budu u pripravnosti i da sigurnost građana BiH podignu na najveći nivo.

"Putem Ministarstva vanjskih poslova BiH i naše ambasade u Parizu kontinuirano pratimo situaciju. Spremni smo pružiti pomoć koja bi bila zatražena od Francuske i spremni smo da zaštitimo naše građane koji se nalaze u Parizu i u Francuskoj", kazao je Zvizdić, prenosi N1.

Kako je kazao, do ovog momenta nema informacija da je bilo ko od građana BiH povrijeđen ili stradao u ovom užasnom terorističkom napadu.

"Apelujemo na međunarodnu zajednicu da nastavi sa kontinuiranim naporima kako bi se sačuvao mir i obezbijedila sigurnost svih građana svijeta. Napad na nevine građane Pariza je ustvari napad na sve nas i na kompletno čovječanstvo".

Zvizdić je izrazio nadu da će teroristi koji su odgovorni i koji su planirali ovaj napad u najkraćem periodu biti privideni pred lice pravde.

"Savjet ministara BiH će nastaviti sa zasjedanjem, a večeras u 19:00 sati će biti održana nova sjednica udarne grupe koordinacijskog tijela za borbu protiv ekstremizma i svih oblika terorizma", kazao je Zvizdić.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća francuskom premijeru Manuelu Valsu povodom terorističkog napada u Parizu.

"Duboko nas je potresla vijest o bezumnom terorističkom napadu u Parizu. U Ime Savjeta ministara BiH i svoje lično ime upućujem iskreno saučešće Vama i cijelom francuskom narodu. Uvjeren sam da sada, više nego ikada prije, svi zajedno moramo biti ujedinjeni protiv svih oblika terorizma i nastaviti borbu za očuvanje mira i bezbjednosti u svijetu", navodi se u telegramu.

Zvizdić je zamolio Valsa da porodicama poginulih prenese izraze saučešća i želje da se ranjeni u ovom bezumnom činu brzo oporave, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Povodom sinoćnjih terorističkih napada u Parizu, Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine izražava slidarnost sa narodom Francuske i daje punu podršku rukovodstvu Francuske, te izražava iskreno saučešće porodicama poginulih, a povrijeđenima želi što brži oporavak.

U jučerašnjim terorističkim napadima u Parizu ubijeno je najmanje 120 ljudi, a 200 ranjeno.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE