• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"BiH ustupila Francuskoj određene podatke"

Autor SRNA

Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić rekao je da je BiH već ustupila određene podatke francuskim vlastima i da će razmjena informacija biti nastavljena.

Krešić je naveo da su kontakti i razmjena informacija ostvareni sa susjednim zemljama, ali i šire.

"U posljednja tri dana postojao je kontakt s francuskim vlastima i ta saradnja mora postojati, jer su nam potrebni dobri kanali i alati za provjeru. Agencije koje su kontaktirane u BiH apsolutno su spremne za saradnju. Naš interes je tu jasan, a to je boriti se zajedno s drugima, boriti se protiv svakog oblika ugrožavanja bezbjednosti bilo gdje", rekao je Krešić za portal "Kliks".

Prema njegovim riječima, već duže BiH, odnosno sve agencije za provođenje zakona i kompletan obavještajno-bezbjednosni sektor su povećali mjere bezbjednosti.


"U fokusu su lica koja su zanimljiva u smislu mogućeg planiranja i izvođenja akcija protiv sistema BiH i određenih demokratskih načela i principa. To su lica koja bi u nekom trenutku bila u mogućnosti napraviti određene aktivnosti u smislu terorističkog napada", istakao je Krešić.

On je naveo da bezbjednosne agencije u BiH motre društvene mreže i blogove na kojima se, u pojedinim slučajevima, veličaju napadi u Parizu.

"Nove tehnologije daju mogućnost za iznošenje stavova. Činjenica je i da su te nove tehnologije često zloupotrijebljene i da agencije za provođenje zakona i te kako koriste za prikupljanje informacija. Reakcija naspram takvih blogova ili komentara apsolutno postoji", rekao je Krešić.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE