• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukelić za MONDO: Novinari ne smiju ćutati!

Autor mondo.ba

Kontroverzni banjalučki biznismen Mile Radišić, koji se prije dva dana prijavio na odsluženje zatvorske kazne u KPZ Banjaluka na Tunjicama, osuđen je danas na novčanu kaznu od 1.000 KM zbog prijetnji smrću novinaru Siniši Vukeliću.

  Radišić je pred Osnovnim sudom u Banjaluci priznao krivicu, a pored izrečene kazne, platiće i troškove suđenja u iznosu od 200 KM, javlja Press RS.

“Današnja presuda donekle mi je vratila vjeru u rad nadležnih institucija, ali mislim da je kazna neprimjereno mala u odnosu na počinjeno djelo. Moram da dodam da nije riječ o jednoj prijetnji smrću, već je meni Radišić zaprijetio nekoliko puta, tako da ne bih rekao da je bilo u afektu”, kazao je novinar Siniša Vukelić za naš portal.

Prema njegovim riječima, ova, kao i presuda sinu Dubravka Prstojevića, Olegu Prstojeviću, koji je takođe Vukeliću prijetio smrću i osuđen je na istu kaznu, treba da bude primjer svima onima koji prijete novinarima i ometaju ih u obavljanju njihovog posla.

“Pozvao bih sve kolege da sve prijetnje prijave policiji i da tako svima damo do znanja da se ne bojimo. Ovakve stvari se ne smiju ignorisati, moramo da jasno pokažemo da nećemo ignorisati ovakve stvari, jer budemo li ćutali, oni će biti još gori, još bezobrazniji”, istakao je Vukelić.

Cijeli slučaj se dogodio u oktobru prošle godine nakon što je Vrhovni sud RS ukinuo oslobađajuću presudu Radišiću i ostalim optuženim za manipulisanje cijenama akcija Medicinske elektronike i predmet vratilo na ponovno suđenje Okružnom sudu u Banjaluci. Tragom te informacije Vukelić, koji je prvi otkrio aferu "Medicinska elektronika", pozvao je Radišića i zamolio ga za komentar sudske odluke.

Međutim, čim mu se predstavio Radišić ga je napao riječima: "Šta ti hoćeš, ja ću tebe roknuti! To sam sebi obećao, jer ti si ovo sve i zakuvao". Poslije toga je prekinuo vezu, a potom je isključio telefon.

Vukelić je tada prijetnje prijavio policiji i Radišić je pozvan na informativni razgovor kako bi dao izjavu u svojstvu osumnjičenog. Inspektorima je potvrdio da je imao telefonski razgovor s "jednim novinarom", ali je negirao da mu je prijetio smrću i da uopšte zna o kome je novinaru riječ.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE