• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suljagić: OBA ispolitizovana!

Autor SRNA

Zamjenik ministra odbrane BiH Emir Suljagić izjavio je da se BiH suočava sa mnogo većim problemom od koordinacije policijskih tijela, istakavši da je Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH duboko politizovana institucija.

 Suljagić: OBA ispolitizovana! Izvor: mondo.ba, Samir Cacan
Izvor: mondo.ba, Samir Cacan

  "Imamo veći problem od koordinacije, a to je da je jedan od ljudi koji je povezan sa ovim činom prije godinu dana došao iz Sirije, a da niko nije ništa uradio po tom pitanju. Godinu dana je neko provodio vrijeme u ekstremnim krugovima, a da niko nije našao za shodno da ga provjeri", rekao je Suljagić komentarišući teroristički napad u sarajevskom naselju Rajlovac.

On je dodao da je jedan od propusta to što BiH nije zadržala svoje obavještajne službe.

"U potpunosti smo sigurnost povjerili Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji i onda se dogodilo ovo, jer je to duboko politizovana institucija", tvrdi Suljagić.

Gostujući na Televiziji "N1", on je ocijenio da nedostaje politička volja da se donese odluka i prihvati činjenica u kakvom se stanju nalazi svijet.

"Nedostaje politička volja da se donese odluka i da se prihvati da se svijet nalazi u globalnom ratu protiv terorizma. BiH je izgubila dva vojnika i mora se donijeti odluka - gdje smo mi u toj cijeloj priči, a ne možemo ostati u sredini", ocijenio je zamjenik ministra odbrane.

Suljagić je poručio da ne treba bježati od klasifikacije i imenovanja nekog djela, jer BiH ima problem sa terorizmom, i podsjetio da je "jedan političar Harisa Čauševića, koji je izvršio napad na policijsku stanicu u Bugojnu, nazvao isfrustriranim rokerom".

"Političar koji je Harisa Čauševića 2010. godine nazvao rokerom je danas član Predsjedništva BiH", napomenuo je Suljagić.

Suljagić je upozorio da bezbjednost postaje veliki problem BiH. "Postajemo Latinska Amerika ili Afrika, niste sigurni nigdje i čovjek se boji kada sjedne u tramvaj...", kaže zamjenik ministra odbrane BiH.

Vehabija Enes Omeragić ubio je u srijedu, 18. novembra, u sarajevskom naselju Rajlovac pripadnike Oružanih snaga BiH Nedeljka Radića i Armina Salkića, te ranio DŽevada LJukovca, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE