• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović jedini domaćin na prijemu u Sarajevu

Autor SRNA

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović bio je večeras jedini domaćin na prijemu u Sarajevu povodom 25. novembra, praznika koji se obilježava samo u FBiH.

Obraćajući se predstavnicima diplomatskog kora i političkog i kulturnog života iz Federacije BiH, Izetbegović je rekao da predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović odsutan, jer se priprema za sutrašnji važan sastanak u Zagrebu u okviru inicijative Brdo-Brioni.

"Sutra će Predsjedništvo BiH praznik obilježiti radno, jer imamo bitan sastanak sa kolegama iz regiona, potpredsjednikom SAD DŽozefom Bajdenom i predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom", rekao je Izetbegović.


On je ocijenio da je u proteklih godinu dana postignut vidljiv pomak BiH na putu ka EU, te da je postignut opšti politički konsenzus o reformskom putu.

"Po prvi put u preoteklih deset godina oformili smo snažnu i reformsku koaliciju na federalnom i nivou BiH, koja započete reforme odlučno sprovodi", rekao je Izetbegović.

Kao i ranijih godina večerašnjem prijemu u Predsjedništvu BiH nije prisustvovao niko iz Republike Srpske.

BiH nema zakon o državim praznicima, a 25. novembar obilježava se samo u Federaciji BiH, dok Republika Srpska kao praznik obilježava 21. novembar, odnosno, dan kada je parafiran Dejtonski mirovni sporazum.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Znaci i Covke izdigao Bakea, a bio obecao da ce doci

MONDO REPORTAŽE