• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija napustila zasjedanje Skupšine RS

Autor SRNA

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS napustili su skupštinsku salu jer sjednicom predsjedava potpredsjednik parlamenta Nenad Stevandić

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su dnevni red, nakon čega je počela rasprava o Prijedlogu rebalansa budžeta Republike Srpske za 2015. godinu.

Poslanici opozicije prethodno su napustili skupštinsku salu jer sjednicom predsjedava potpredsjednik parlamenta Nenad Stevandić.

Šef kluba SDS-a Vukota Govedarica rekao je da poslanici SDS-a neće prisustvovati sjednici dok njom predsjedava Stevandić, navodeći da ta pozicija pripada SDS-u kao najvećoj opozicionoj stranci i da je Predsjedništvo SDS-a predložilo Sonju Karadžić Jovićević.

Stevandić je pojasnio da je predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović bolestan i da je na njega prenio ovlaštenja zbog čega mora da predsjedava sjednicom.

Stevandić je naglasio da on uopšte nije sporan na toj poziciji, jer je legitimno i legalno izabran za potpredsjednika parlamenta Republike Srpske.

"Ne smatram se članom SDS-a niti potpredsjednikom parlamenta iz SDS-a. Parlament me može smijeniti kao predsjednika parlamenta sa 42 glasa i sve dok to ne bude predsjedavam sjednicom", rekao je Stevandić.

Poslanik PDP-a Slaviša Marković rekao je da Klub poslanika PDP-a neće prisustvovati sjednici dok njom predsjedava Stevandić, a isti stav iznio je i poslanik Stranke Napredna Srpska Adam Šukalo.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić rekao je da ni klub poslanika ove stranke neće prisustvovati raspravi sve dok Stevandić predsjedava sjednicom, jer je nije član SDS-a, a ta pozicija pripada najvećoj opozicionoj stranci.

Poslanik SRS Milanko Mihajlica pozvao je Stevandića da podnese ostavku na poziciju potpredsjednika parlamenta Republike Srpske.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Smesni ste, pa on ke izabran na vas predlog. Sta sad kukumacete.

MONDO REPORTAŽE