• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko smatra da referenduma neće biti

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko smatra da u Srspkoj ipak neće biti referenduma, a istakao je da se neće libiti upotrijebiti bonska ovlaštenja.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da je spreman da upotrijebi bonska ovlaštenja i da bi to uradio u saradnji sa međunarodnom zajednicom, ali da zaključci Narodne skupštine Republike Srpske o raspisivanju referenduma o radu pravosudnih institucija BiH još nisu na snazi, a odluka Ustavnog suda BiH o tome da 9. januar proglasi kao neustavan Dan Republike Srpske još nije viđena.

On je rekao da ima osjećaj da referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH u Republici Srpskoj neće biti održan.

"Vidim signale koji dolaze iz Banjaluke. Zaključci Narodne skupštine Srpske još nisu na snazi, niti su objavljeni u `Službenom listu`. Drugi signal je da je bošnjačka grupa, koja se žalila Ustavnom sudu Srpske da ona nije u Komisiji za sprovođenje referenduma, dobila je pravo i taj slučaj će se sada razmatrati u ovoj pravosudnoj instituciji. Sigurno ove godine neće biti referenduma, a možda ni sljedeće godine. Tek onda bismo mogli razmatrati kako ćemo reagovati", iskatako je Incko sinoć u izjavi za "TV 1".

Kada je riječ o odluci Ustavnog suda o 9. januaru, ističe Incko, ni u tom slučaju se sada ne može očekivati reagovanje, budući da odluka još nije objavljena.

"Ne možemo sada reagovati, nego tek kasnije, ako se desi referenudm ili ak

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

zena-zmaj

dodik je toliko puta do sad viknuo "referendum!", kao onaj djecak koji je vikao "vuk!", da mu vise niko ne vjeruje. mada, i taj vuk se na kraju pojavio, pa ko zna!? a incko u svakom slucaju moze da mu pljune kroz prozor. promasen lik na promasenoj funkciji, ciju velicinu jos samo on vidi i potencira. sve u svemu, poslije toliko vremena jos nisu naucili nista o srbima: sad ce tek taj dan da se slavi, prva ja koja nikad nisam, a mogli bismo da vratimo i himnu, grb i zastavu koji nam nesto znace umjesto ove mlake vode koju nam namecu. a grb banje luke ne damo! nek se slikaju dusmani!

bih

on smatra

Gz

Ne lupetaj matere ti tvoje. Pokri se usima, uzimaj platu i cuki u Sarajevu

MONDO REPORTAŽE