• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Napustićemo Narodnu skupštinu

Autor SRNA

Poslanik NDP Dragan Čavić najavio je danas da neće prisustvovati sjednicama parlamenta, ukoliko se ne razriješi dužnosti potpredsjednik Nenad Stevandić, jer više nije dio najjače opozicione stranke kojoj pripada ta funkcija.

"Ne želimo da više učestvujem u ovom ponižavanju", rekao je Čavić i najavio da će predložiti Savezu za promjene da u cijelosti napuste Narodnu skupštinu, ukoliko se ova situacije ne razriješi.

Predložit će i da poslanicima skupštinske većine daju i svoje poslaničke plate.

U obraćanju kolegama iz stranaka vladajuće većine koje je optužio da opstruišu izbor skupštinskog rukovodstva u skladu s Poslovnikom, navodeći da je ovaj slučaj „nasilje, koje provode nad poslovničkom materijom parlamenta, te demokratijom“.

Pozvao je vladajuće da oni predlože i sami izaberu Stevandića za potpredsjednika.

Čavić očekuje da se skupštinsko rukovodstvo izabere u skladu s Poslovnikom, što znači da se popuni i mjesto koje pripada potpredsjedniku iz reda hrvatskog naroda.

Optužbe Čavića odbacio je šef Kluba poslanika SNSD-a Radovan Višković ističući da SDS nije predložio drugog kandidata za potpredsjednika, već se „obračunava“ sa Stevandićem, koji više nije njihov član, ali da vladajući u tome neće učestvovati.

Ističe da je očekivao da će Klub SDS-a predložiti drugog kandidata, odnosno Sonju Karadžić-Jovičević umjesto Stevandića, ali da ne zna zašto to nije urađeno.

Višković ne smatra da je dobar prijedlog SDS-a da se na ovoj sjednici razriješi dužnosti Stevandić, a na narednoj redovnoj bira kandidat najjače opozicione stranke u skupštinsko rukovodstvo.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je danas u Banjaluci poslaničkim pitanjima ministrima u Vladi Republike Srpske - "Aktuelni čas".

Osim prijedloga odluke o razrješenju potpredsjednika parlamenta Nenada Stevandića, čiji je predlagač Klub poslanika SDS-SRS Republike Srpske, Narodna skupština Republike Srpske razmatraće po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom.

Na prijedlog Vlade Srpske na dnevni red uvršten je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju protora i građenju po hitnom postupku.

Na dnevni red osme redovne sjednice nisu uvršteni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreskom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djleatnosti, jer nisu dobili saglasnost nadležnog skupštinskog odbora.

Sa dnevnog reda povučeni su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu javnih službi, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zvanjima koja se stiču završetkom visokog obrazovanja i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji.

 O apsolviranim tačkama dnevnog reda poslanici će se izjašnjavati u četvrtak, 10. decembra.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Pa ko ti brani da je napustis? Meni se cini da si ti tu svakako zalutao. Bivsi pred. RS-A A SAD OBICNI POSLANIK. Pa sam si se degradirao. A drugo, sta li si ti dobro uradio za RS. Bogami ja da znam nista

MONDO REPORTAŽE