• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIPA u Novom Gradu postupila po zakonu

Autor mondo.ba

Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost Parlamenta BiH utvrdila je danas da je SIPA tokom akcije u Novom Gradu postupila po zakonu.

Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost BiH danas je utvrdila da su u akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH 10. decembra u Novom Gradu i Sipa i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske postupali u skladu sa zakonom, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg te komisije Borislav Bojić.

Prema Bojićevim riječima, Komisija je na današnjoj sjednici razmatrala i primila k znanju informaciju Sipe u vezi sa ovom akcijom i da se "nedvosmisleno vidi da su i Sipa i MUP Republike Srpske potpuno sarađivali i da su i jedni i drugi bili obaviješteni o postupcima i radnjama koje su zajedno provodili".

"Postoji i zahvalnost direktora Sipe koju je uputio CJB u Prijedoru na saradnji MUP-a, koji je dao podršku u provođenju aktivnosti koje se odnose na pregled ovih prostorija i privođenje određenih lica koja su po naredbi Tužilaštva BiH privedena", rekao je Bojić.

Ističući da su akcija i privođenja u Novom Gradu sprovedeni u skladu sa zakonom, Bojić je ocijenio da je sve drugo u sferi politike i potrebe da se ovom pitanju da potpuno druga vrsta pristupa.

"Ne želim da se ovim bavimo na način da optužujemo ovoga ili onoga", rekao je Bojić.

On je dodao da je Sporazum o saradnji Sipe i MUP-a Republike Srpske interni sporazum o saradnji dvije agencije.

"Sigurno da treba unapređivati tu vrstu odnosa. Treba pustiti agencijama da rade svoj posao", zaključio je Bojić.

On je istakao da će sve što se tiče istraga koje se odnose na Republiku Srpsku raditi nadležna komisija u Republici Srpskoj i MUP Srpske.

"Mi smo obavili svoj dio posla, Komisija za odbranu i bezbjednost je utvrdila da su Sipa i MUP Srpske sve poslove uradili u skladu sa zakonom. To je za nas relevantna stvar i kao takvu smo je primili k znanju", konstatovao je Bojić.

On je dodao da je Komisija razmatrala i prijedlog zaključaka sa posebne sjednice Predstavničkog doma Parlamentane skupštine BiH o terorističkom napadu u Rajlovcu i stanju bezbjednosti u BiH.

Bojić je objasnio da nije u mogućnosti da komentariše sadržaj tih zaključaka dok ne budu usvojeni, podsjećajući da je sjednica Predstavničkog doma bila zatvorena za javnost jer je raspravljano o informaciji koja je označena kao tajna.

Sjednica Zajedničke komisije održana je bez prisustva javnosti, a iako pozvani, nisu bili prisutni ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i direktor Sipe Perica Stanić, jer su službeno u inostranstvu.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE