• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sipa hapsi zbog trgovine oružjem

Autor SRNA

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH jutros su u operativnoj akciji "Lift" na području Sarajeva, Mostara i Bugojna uhapsili šest osoba zbog sumnje da su neovlašteno trgovali oružjem i vojnom opremom.

  Uhapšeni su H.H, M.S, M.Š, M.P, N.P. i M.M, saopšteno je iz Sipe.

Oni su osumnjičeni su da su zajedno sa pomagačima bili članovi organizovane kriminalne grupe, koja je tokom 2015. godine nabavljala, prebacivala i preprodavala oružje na području BiH, Njemačke i Srbije.

Tokom akcije pretreseno je šest lokacija, a tokom pretresa pronađene su veće količine oružja, municije, eskploziva i eksplozivnih naprava, koji su privremeno oduzeti i služiće kao dokaz u daljem postupku protiv navedenih osoba.

Navedene aktivnosti realizovane su po naredbi Suda BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima, MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo. Poseban vid pružanja pomoći pružila je Federalna uprava Civilne zaštite.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Sipe gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima biti predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

Hapšenja i pretresi i u Tuzlanskom kantonu

Na području Tuzlanskog kantona danas je uhapšeno više osoba, nakon pretresa 19 lokacija, u kojima je pronađeno oružje, alati, tehnički i drugi predmeti koji potiču iz krivičnih djela teške krađe, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa pronađeni su puška "M-48", lovačka puška, vazdušna puška, gasni pištolj, vojni bajonet, municija raznih kalibara, tri laptopa, kompjuter, video kamera, mobilni telefon, DVD plejer, dvije motorne pile, aparat za varenje, dvije brusilice, te drugi predmeti.

Pretreseni su objekti u Kalesiji, Živinicama, Gradačcu, Srebreniku i Kladnju, po naredbi opštinskih sudova iz Tuzle, Kalesije, Lukavca, Živinica, Banovića, Kladnja, Gradačca i Srebrenika.

Nad uhapšenim izvršena je kriminalistička obrada, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona, u saradnji sa Kantonalnim tužlaštvom, nastavljaju rad na dokumentovanju ovih predmeta.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE