• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimalno zaduženje RS do 460 miliona KM

Autor SRNA

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija izjavio da prijedlogom odluke o dugoročnom zaduživanju Spske za narednu godinu predviđeno da bude odobreno maksimalno zaduženje do 460 miliona KM radi obezbjeđenja sredstava za finansiranje budžeta

Tegeltija je, obrazlažući odluku na sjednici Narodne skupštine, rekao da kreditna zaduženja mogu biti kod Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svjetske banke, kao i finansijskih institucija uz garanciju Svjetske banke.

On je dodao da su predviđeni i kreditno zaduženje kod domaćih i stranih kreditora, kao i emisija dugoročnih hartija od vrijednosti.

Tegeltija je naveo da su dati i okvirni uslovi za dugoročno zaduženje uz najpovoljnije uslove.

U tekstu prijedloga ove odluke navedeno je da je stanje ukupnog duga Republike Srpske na dan 30. septembar, prema konačnim podacima, 5,168 milijardi KM, a ukupnog duga koji podliježe zakonskom ograničenju 5,193 milijardi KM ili 58,53 odsto procijenjenog bruto domaćeg proizvoda /BDP/ za ovu godinu.

Stanje javnog duga na dan 30. septembra koji podliježe zakonskom ograničenju iznosi 4,235 milijardi KM ili 47,74 odsto procijenjenog BDP-a za ovu godinu, navodi se u prijedlogu odluke. 

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE