• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Blokiraćemo sjednicu

Autor SRNA

Šef poslaničkog kluba NDP-a u Narodnoj skupštine Republike Srpske Dragan Čavić izjavio je da će opozicioni poslanici blokirati nastavak sjednice parlamenta Republike Srpske po cijenu da ih obezbjeđenje fizički iznese iz parlamenta.

"Tražimo da se sjednica vrati na početak jer je vladajuća koalicija usvojila dnevni red zloupotrijebivši činjenicu da je opozicija tada bila u klubu SDS-a i dogovarala na koji način će nastupiti", rekao je Čavić novinarima u pauzi sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Čavić je pojasnio da će opozicija blikirati nastavak sjednice parlamenta, sve dok se sjednica ne vrati na početak po poslovniku i procedurama.


"Poslanici vladajuće koalicije suprotno Ustavu i skupštinskom Poslovniku onemogućili su opoziciji da kaže šta misli o hitnom donošenju zakona o radu", naglasio je Čavić.

Poslanik stranke Napredna Srpska Adam Šukalo rekao je novinarima da je predložio Savezu za promjene da se ne dozvoli da ovaj zakon bude razmatran po hitnom postupku, već u formi nacrta u redovnoj proceduri.

"Nećemo dozvoliti da zakon ide po hitnm postupku na način da se krši Ustav Republike Srpske i poslovnik", istakao je Šuaklo.

Poslanik Napredne Srpske Goran Đorđić smatra da o zakonu o radu treba da dogovore poslodavci i sindikat, a da Vlada Republike Srpske bude koordinator.

"Ako se ovaj zakon ne vrati u redovnu proceduru, mi nećemo odustati i ovo je gandijevski otpor i vjerujemo da će nas podržati kolege iz Saveza za promjene", istakao je Đorđić.

Đorđić je rekao da su on i Šukalo spremi da stoje ispred potpredsjednika parlamenta Srpske koji vodi sjednicu do momenta kada će ih morati iznijeti iz Narodne skupštine.

Šef Poslaničkog kluba SDS-a Vukota Govedarica rekao je da SDS traži da Prijedlog zakona o radu bude razmatran u formi nacrta zakona.

"Skupštinska većina moraće da se opredijeli da li će ovaj zakon razmatrati u redovnoj proceduri ili će ostati pri hitnoj proceduri", rekao je Govedarica.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

jrp

Mora da je savjest proradila.Treba sramotu prati na svaki nacin.Bez obzira svaka cast ako stvarno zele pomoci radnicima.Trebali bi da se iskeno bore za ovaj narod jer taj isti narod zna i da nagradi.

Cc

@jrp Volio bih, ali mislim samo da je politička igra da se dočepa ponovo vlasti.

Blokirao je Čaviću mozak! Zašto nije blokirao prenos ovlaštenja kada je bio predsjednik Republike Srpske.

MONDO REPORTAŽE