• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Livne: Srbi kao "loši momci" u Holivudu

Autor SRNA

Šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne smatra da Srbi ne koriste dovoljno odnose sa Jevrejima koji mogu da pomognu u tome da svijet sazna za stradanja Srba u Prvom i Drugom svjetskom ratu, ali i u posljednjem ratu u BiH

Livne, koji je i senator Republike Srpske, kaže da je loše to što Srbi misle da svijet zna za njihova stradanja i da ne moraju raditi na tome da se sazna istina.

On je kao primjer naveo da su u Holivudu u posljednje vrijeme snimljena tri - četiri velika filma o ratu u BiH i da se ni u jednom ne mogu vidjeti srpska stradanja, već su Srbi prikazani kao "loši momci" za razliku od Hrvata i Bošnjaka koji su investirali u takvu sliku.

Livne je za "Večernje novosti" rekao da samo Rusi i Jevreji znaju šta je istina o srpskim stradanjima jer imaju zajedničku istoriju stradanja.

Podsjećajući na tradicionalno dobre odnose između Srba i Jevreja, Livne je istakao da to Srbi nikada nisu iskoristili, kao ni činjenicu da su u dva svjetska rata bili važan saveznik Rusije, SAD, Francuske i Engleske u borbi protiv Njemačke, Italije i Austrougarske.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE