• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Dodik da pruži narodu osjećaj stabilnosti

Autor SRNA

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je da bi predsjednik Republike Srpske trebalo da narodu pruži osjećaj prosperiteta, stabilnosti i sigurnosti, a ne da ga, kako kaže, uvodi u svađe i sukobe.

Ivanić tvrdi da predsjednik Republike Milorad Dodik dijeli Srbe i to na Božić i Dan Republike Srpske, te da to "može raditi samo nepristojan i nevaspitan čovjek".

"Neću učestvovati u podjeli srpskog naroda, a politika koju vodi Dodik ide ka sukobu među Srbima, ali i sa drugim narodima", rekao je Ivanić, dodavši da nema namjeru da se, kako kaže, takmiči sa Dodikom u primitivizmu.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci naveo da je umjesto svađa i sukoba potrebno da se svi okrenu razvoju i najavio da će u narednom periodu pokušavati da sarađuje sa institucijama Srpske.

Ivanić je rekao da je za održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora u Srpskoj, ukoliko će oni dovesti do neke drugačije atmosfere.

Govoreći o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, Ivanić je rekao da Republika Srpska ima pravo na ovaj mehanizam, ali da se njime ne rješavaju problemi u pravosuđu BiH.

"Dok ne dobijem jasan stav šta poslije, ne mogu zagovarati referendum, jer on može poslužiti za širenje sukoba u BiH. O referendumu nisam razgovarao sa rukovodstvom Srbije, ali na njihove izjave o svemu ovome niko u BiH ne bi trebalo da ima primjedbe", ocijenio je Ivanić.

On tvrdi da je dao ogroman doprinos da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena u Savjetu bezbjednosti UN-a.

"Moje pismo, upućeno Savjetu bezbjednosti UN-a bilo je dokaz da u BiH svi ne misle o ovoj rezoluciji na isti način", dodao je Ivanić.

On je podsjetio da su svi politički predstavnici iz Republike Srpske jedinstveni u vezi sa odlukom Ustavnog suda BiH o Danu Republike.

Ivanić je naglasio da će BiH podnijeti aplikaciju za članstvo u EU krajem ovog mjeseca ili početkom februara, što podržavaju ključni ljudi evropskih institucija.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

uyzlv

Haj boga vam vaseg vise ste se svi popeli na vrh glave narodu sa vasim glupim izjavama.Onaj kaze ja sam ono ovaj kaze ja sam ovo.A narodu sve gore i gore.Dozovite se pameti pa se ujedinite i pocnite zajedno raditi za dobro svog naroda.

Gz

E cuj poslao pismo. Ma da li je moguce da si se toliko zrtvovao za RS? Daj reci sta si za ovih 20 i kusur god uradio za RS osim ovog velicgnstvenog pisma

MONDO REPORTAŽE