• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik sa francuskom delegacijom: RS je za mir

Autor Anadolija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srpska opredijeljena da na ovim prostorima bude sačuvan mir i obezbijeđene stabilne strukture.

Predsjednik RS Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom predvođenom šefom poslaničke grupe francuskog Nacionalnog fronta u Evropskom parlamentu i zamjenikom predsjednika grupacije u EP-u Evropa nacija i slobode Eduardom Ferandom, saopšteno je iz Ureda predsjednika RS-a.

Dodik je informisao goste da je RS opredijeljena da se na ovim prostorima sačuva mir i da se obezbijede stabilne strukture.

"Republika Srpska se zalaže za dosljedno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji je, kako je istakao predsjednik Dodik, uspostavio politički sistem u BiH, a ne samo završio rat, kako se selektivno ističe u jednom dijelu međunarodne zajednice", navodi se u saopštenju nakon sastanka.

U saopštenju se navodi i da je Dodik "informisao članove delegacije iz Francuske i o višegodišnjem devastiranju Dejtonskog sporazuma od strane visokih predstavnika, koje je išlo na štetu ovlaštenja Republike Srpske", te čestitao Ferrandu i članovima delegacije "na odličnim rezultatima koje su postigli na posljednjim regionalnim izborima u Francuskoj".

Zahvalivši im na interesu koji pokazuju za RS, Dodik je, kako se navodi u saopštenju, "izrazio očekivanje da će kao nesumnjivo značajan faktor francuske političke scene nastaviti sa politikom koja pokazuje razumijevanje za položaj i probleme sa kojima se suočava Republika Srpska", i dodao kako "takva izbalansirana pozicija Nacionalnog fronta prema RS otvara prostor za buduću saradnju sa ovom partijom".

"Sagovornici su izrazili želju za što boljom saradnjom na svim nivoima između RS i Francuske u cjelini", navedeno u saopštenju iz Dodikovog kabineta.

Nacionalni front je desničarska politička partija u Francuskoj koju predvodi Marin Le Pen. Imaju svoje zastupnike i u Evropskom parlamentu koji djeluju u okviru političke grupe Evropa nacija i slobode, koja predstavlja jednu od grupacija sa najmanje zastupnika u EP-u.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE