• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Podržavam nezavisno pravosuđe

Autor SRNA

Predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH Ognjen Tadić rekao je povodom hapšenja lidera SBB-a Fahrudina Radončića, da podržava nezavisan rad pravosuđa, ali ne i postupke koji politizacijom mogu doprinijeti novoj krizi u BiH.

  Tadić je rekao da je rukovodstvo Doma naroda BiH tim povodom obavilo konsultacije i zaključilo da se to tretira kao pojedinačno pitanje koje ne bi smjelo da ugrozi rad ovog tijela.

Prema njegovim riječima, drugi zaključak je da postoji jasna podjela vlasti u BiH na zakonodavnu, izvršnu i sudsku, kao i odnosi među ta tri stuba vlasti koji su uređeni Ustavom BiH.

"Shodno tome, kao što parlament samostalno donosi svoje odluke, naša je obaveza da podržavamo nezavisnost pravosudnog sistema, ali i da podsjetimo da ne bismo htjeli da ovaj događaj bude jedan u nizu onih koji će dobiti više političke konotacije i doprinijeti nekoj novoj krizi u BiH", rekao je Tadić novinarima.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu uhapsili su juče, po nalogu Tužilaštva BiH, predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića zbog sumnje da je ometao rad pravosuđa.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE