• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mur: Radončić mi je rekao da će biti uhapšen!

Autor mondo.ba

Šef Misije OSCE-a u BiH ambasador Džonatan Mur gostovao je večeras u Centralnom dnevniku Face TV-a gdje je govorio o hapšenju predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića i drugim aktuelnim dešavanjima u BiH.

Mur je istakao kako mu je Radončić rekao da će biti uhapšen prije nego se to realizovalo, a da je mislio da do toga neće doći.

“Radončić od mene ništa nije tražio (vezano sa slučaj Keljmendi). Rekao je i meni kao i drugima da očekuje da će biti uhapšen 11. januara. Nisam očekivao da će doći do toga”, rekao je Mur, prenosi Kliks.

Kazao je da je veoma rano donijeti bilo kakav zaključak u vezi ovog hapšenja i da treba sačekati rezultate istrage Suda i Tužilaštva.

“OSCE nema povjerljive informacije niti povjerljive izbore”, rekao je Mur.

Istakao je kako ne vjeruje teorijama zavjere, već da vjeruje činjenicama koje će, vjeruje, biti jasne u budućnosti. Takođe, rekao je da ne može zaključiti da neko stoji iza cijelog ovog slučaja.

“Bitno je da pravosudne institucije rade prema zakonu i činjenicama. Sve se desilo prije nekoliko dana i moramo vidjeti da li će biti optužnica i za koje stvari. Prerano je bilo šta zaključiti, oni moraju raditi svoj posao. Nikada se nisam miješao u istrage i rad tužilaštva”, kazao je.

Na pitanje da li će ovo hapšenje uticati na bezbjednost BiH i njen put ka EU, Mur je rekao kako misli da ljudi van BiH znaju da je situacija u našoj zemlji i bez hapšenja Radončića komplikovana, pogotovo zbog Dejtonskog mirovnog sporazuma. Kazao je i to kako mu je Radončić rekao da će SBB bez obzira na njegovo hapšenje ostati u koaliciji i putu ka EU.

“Mislim da su stranke i van koalicije shvatile da je put integracija jedni put BiH”, rekao je Mur.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

A je l ti rekao da ce biti u pritvoru mjesec dana?

hsw

Ovi nasi ko da su proroci a kad zagusti imaju stranci njima da se isplacu i izjadaju na ramenu.

MONDO REPORTAŽE