• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podignuta optužnica protiv Radončića

Autor SRNA

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića zbog krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i ometanje rada pravosuđa.

 Podignuta optužnica protiv Radončića Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Oni se terete da su, između ostalog, organizovali i postali pripadnici organizovane grupe ljudi kojom je rukovodio Radončić, te su svojim djelovanjem, međusobnim dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama u periodu od 14. decembra prošle do 12. januara ove godine, počinili krivična djela, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Radončić, Dautbašić i Hadžijahić se terete za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Bilsena Šahman osumnjičena je za udruživanje radi činjenja krivičnih djela i ometanje rada pravosuđa.

Navode iz optužnice i krivicu tužilac će dokazivati saslušanjem 27 svjedoka, nalazima četiri stručna vještaka i prilaganjem više od 160 materijalnih dokaza.

ZABRINUTOST ZBOG ISHITRENE ODLUKE TUŽILAŠTVA 

Savez za bolju budućnost izrazio je zabrinutost zbog ishitrenog poteza Tužilaštva BiH da podigne optužnicu protiv predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

"SBB čvrsto i nepokolebljivo stoji iza predsjednika Radončića i uvjereni smo u njegovu nevinost. Smatramo da će istina biti najbolji odgovor na pokušaje očiglednih političkih i montiranih procesa", navodi se u saopštenju SBB-a.

U saopštenju se dodaje da je Predsjedništvo SBB-a u stalnom zasjedanju, te da će se nakon pažljivog razmatranja ukupne situacije i mogućih posljedica izjasniti o tim pitanjima i obavijestiti javnost.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE